Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 29. 12:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket támogatja vasárnapi, adventi vásárának bevételével a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - mondta a szervezet alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra közölte: adventi vásárukat második alkalommal rendezik meg, idén a Millenárison december 3-án. Elmondta, tavasszal kezdődött a szervezés, akkor döntöttek a tavaly részt vevő szervezetekkel közösen arról, hogy a koraszülötteket támogatják a vásár bevételével, és a Melletted a helyem egyesületre esett a választásuk. Hozzátette: a kisbabák anyatejes táplálását is szeretnék segíteni.

Közölte, tavaly 1,5 millió forintot gyűjtöttek egy félnapos rendezvénnyel, akkor a daganatos és leukémiás gyermekeket segítő Őrzők Alapítványt támogatták, idén ennél több pénzt szeretnének.

Király Nóra elmondta azt is, hogy mintegy száz szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott a kezdeményezéshez. A vásáron csak kézműves termékeket, karácsonyi kiegészítőket, így egyebek mellett mécseseket, süteményeket, mézeskalácsot, karácsonyfadíszt, adventi koszorút lehet majd kapni - sorolta a Ficsak alapítója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.