Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. December 12. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: HírTv

A magas euróár miatt nem lesz idén magyar bevásárlórekord Burgenlandban

A magas euróár miatt nem lesz idén magyar bevásárlórekord Burgenlandban

A tartósan 300 forint feletti euró-árfolyam miatt idén jóval kevesebb magyar, így Győr-Moson-Sopron megyei látogatóra számítanak az osztrák bevásárlóközpontokban, mint tavaly karácsony előtt.

A Hír TV helyszíni tudósításából kiderült: ugyan sok márkás, jó minőségű ruházati és műszaki terméket 30-50 %-os kedvezménnyel lehet beszerezni a határ túloldalán, áruk így sem olcsóbb jelentősen a hazai boltokban kaphatónál.

Annyira nincs nagy drágaság, hogy ne lehessen megfizetni, főleg, amikor ilyen jó akciók vannak - így az egyik vásárló. A férfi és családja Budapestről utazott a magyar fővárostól 200 kilométerre lévő parndorfi bevásárlóközpontba. Őket is az akciós, de jó minőségű termékek vonzották Ausztriába. A nem ritkán 30, 50, de akár 70 %-os árkedvezmény azonban nem mindenkit győzött meg.

Tóth László, Budapest: "Kiírva sok minden ki van, de én otthon sem hiszem el ezeket az árkedvezményeket. Inkább interneten körbenézek, hogy mi hol mennyi, és ott veszem meg, ahol olcsóbban lehet. Egy üzletben ki van írva, de ne tudok utánanézni, hogy most ez valóban olcsóbb-e annyival."

Egy márkásabb pulóver vagy bőrcipő 30-40, egy farmernadrág 21 ezer forintba kerül Parndorfban. A legtöbb magyar vásárló szerint, az előző évekkel ellentétben, a mostani magas euró ár miatt már nem éri meg Ausztriában megvásárolni a karácsonyi ajándékokat.

Kőmíves Rita, Budapest: "Nagyon széles választék van, de most így átszámolva én szerintem nem. Mondjuk, pont most jöttünk ki egy konyhai felszerelés üzletből, és szerintem ott azért jó árak vannak, ott megéri megvenni. Jó mondjuk, nagyon gyorsan ide lehet érni, még Pestről is, nem muszáj Sopronból indulni, még a benzinköltség sem annyi, de szerintem összességében nem éri meg."

Sok honfitársunk ezért inkább csak nézelődött, Parndorfban éppúgy, mint a bécsi adventi forgatagban.

Hankó Szabolcs, Szekszárd: "Igazán csak kirándulni jöttünk, de tényleg szembesültem azzal, hogy itt az árak szinte már ugyanazok, mint Magyarországon, úgyhogy nem vagyok elragadtatva az itteni áraktól."

Burgenlandban tavaly karácsonykor 10 millió eurót hagytak a magyar vásárlók. A kereskedők szerint ez az összeg idén jóval kevesebb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.