Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2017. November 24. 09:00, péntek | Helyi

A megyei katasztrófavédelem felkészült a téli időre

A megyei katasztrófavédelem felkészült a téli időre

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltségek is felkészülnek már a téli időjárásra.

A járműállomány műszaki-technikai állapotának felülvizsgálatán, az állomány rendszeres képzésén, felkészítésén túl a téli időjárásra való felkészülés a katasztrófavédelem számára főképp az együttműködő szervekkel való kapcsolatfelvételt, a téli időjárás okozta helyzetek kezelésére való felkészülést jelenti.

Ezt a felkészülést hivatott szolgálni a rendkívüli téli helyzetek kezelésében együttműködő szervek vezetőinek, képviselőinek részvételével az igazgatóságon megtartott „téli értekezlet” is, melynek keretében a jelenlévők összefoglalót hallhattak a megyei polgári védelmi főfelügyelő előadásában a téli felkészüléssel kapcsolatos főbb feladatokról. A meteorológiai előrejelzések kulcskérdése, a veszélyhelyzet, a rendkívüli intézkedések bevezethetősége, a rendkívüli közlekedési események kezelése gyakorlati kérdéseinek megvitatásán túl a kritikus infrastruktúra védelme, a kommunikáció jelentősége egyaránt részét képezte az előadásnak.

Az együttműködés alapját, a kölcsönös kommunikációt, az információ áramlást, kapcsolatfelvételt is elősegítő értekezleten a résztvevők beszámoltak az eddigi intézkedésekről, a felkészülés jelenlegi állapotáról, ismertetve a rendkívüli helyzetek kezelésénél jelentkező további feladatokat, melyek közül kiemelt jelentőségű a krónikus betegek szállításának, a krízis helyzetben lévők kezelésének egyeztetése, éppúgy, mint a melegedő helyek előkészítése, vagy a közúti, vasúti közlekedésben esetleg kialakuló fennakadások kezelése, a lakosság tájékoztatása.

A rendezvény zárásaképp Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató megköszönte a jelenlévőknek - az értekezleten való aktív részvételben is megnyilvánult - szakmai együttműködést, a feladatok végrehajtása során a korábbiakban is tapasztalt segítőkészséget, rugalmasságot és gyakorlatiasságot, ami az érintett szervek eredményes és zökkenőmentes szakmai együttműködésének a záloga a téli időjárás okozta helyzetek felszámolásában.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 06:35, szombat | Helyi

Egy buszon utazó nőt molesztált, a győri nyomozók keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Február 22. 06:31, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Február 20. 11:00, csütörtök | Helyi

Győrben is vár a Tavaszi Fesztivál

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. Keretében koncertek, előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket.

2020. Február 18. 17:20, kedd | Helyi

Megrázó tragédia: Agyvérzést kapott, Győrben lett rosszul a Pokolgép frontembere

A Pokolgép frontembere, Tóth Attila, aki a Madách Színházban is szerepet vállal, a teátrum egyik fellépésén, Győrben lett rosszul. Kórházba szállították, azóta itt gyógyul.