Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2017. November 24. 09:00, péntek | Helyi

A megyei katasztrófavédelem felkészült a téli időre

A megyei katasztrófavédelem felkészült a téli időre

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltségek is felkészülnek már a téli időjárásra.

A járműállomány műszaki-technikai állapotának felülvizsgálatán, az állomány rendszeres képzésén, felkészítésén túl a téli időjárásra való felkészülés a katasztrófavédelem számára főképp az együttműködő szervekkel való kapcsolatfelvételt, a téli időjárás okozta helyzetek kezelésére való felkészülést jelenti.

Ezt a felkészülést hivatott szolgálni a rendkívüli téli helyzetek kezelésében együttműködő szervek vezetőinek, képviselőinek részvételével az igazgatóságon megtartott „téli értekezlet” is, melynek keretében a jelenlévők összefoglalót hallhattak a megyei polgári védelmi főfelügyelő előadásában a téli felkészüléssel kapcsolatos főbb feladatokról. A meteorológiai előrejelzések kulcskérdése, a veszélyhelyzet, a rendkívüli intézkedések bevezethetősége, a rendkívüli közlekedési események kezelése gyakorlati kérdéseinek megvitatásán túl a kritikus infrastruktúra védelme, a kommunikáció jelentősége egyaránt részét képezte az előadásnak.

Az együttműködés alapját, a kölcsönös kommunikációt, az információ áramlást, kapcsolatfelvételt is elősegítő értekezleten a résztvevők beszámoltak az eddigi intézkedésekről, a felkészülés jelenlegi állapotáról, ismertetve a rendkívüli helyzetek kezelésénél jelentkező további feladatokat, melyek közül kiemelt jelentőségű a krónikus betegek szállításának, a krízis helyzetben lévők kezelésének egyeztetése, éppúgy, mint a melegedő helyek előkészítése, vagy a közúti, vasúti közlekedésben esetleg kialakuló fennakadások kezelése, a lakosság tájékoztatása.

A rendezvény zárásaképp Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató megköszönte a jelenlévőknek - az értekezleten való aktív részvételben is megnyilvánult - szakmai együttműködést, a feladatok végrehajtása során a korábbiakban is tapasztalt segítőkészséget, rugalmasságot és gyakorlatiasságot, ami az érintett szervek eredményes és zökkenőmentes szakmai együttműködésének a záloga a téli időjárás okozta helyzetek felszámolásában.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.