Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 19. 07:15, kedd | Helyi

A múlt héten 80-szor riasztották a tűzoltókat

A múlt héten 80-szor riasztották a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvan eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat.

  • Árokba hajtott egy furgon hétfőn délelőtt a Győr és Bőny közötti út 42-es kilométerszelvényénél. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. Az autó sofőrjét a tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a kocsiból. Az egység emellett biztosította a baleset helyszínét és a forgalom irányításában vett részt. A jármű vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.
  • Egy mentőautó és két személyautó ütközött össze Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton kedden délelőtt. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy személyautóba szorult embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki és átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a járműveket. A balesetben négyen sérültek meg.
  • Frontálisan ütközött egy teherautó és egy személyautó szerdán délelőtt az M19-es autóúton Győrszentiván térségében. A személygépkocsi sofőrje a balesetben életét vesztette, a teherautó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a teherautót, biztosították a baleset helyszínét, majd a rendőrségi helyszínelés után a baleset áldozatát feszítővágóval emelték ki az autóból.
  • Csütörtökön az esti órákban tűz keletkezett egy hulladéklerakó telepen, Jánossomorja közelében, a 86-os főút mellett. Mintegy százötven méter hosszan és húsz méter magasan égett egy szemétrakat oldala és teteje. A mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltást erőgépek is segítették.
  • Kaszáló égett mintegy hat hektáros területen Csapod és Cirák között pénteken délután. A lángokat a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók fékezték meg.
  • Tarló és szalmabálák kaptak lángra vasárnap kora délután, mintegy egy hektáros területen Fertőszentmiklóson a Béke utca közelében. A tüzet a kapuvári hivatásos tűzoltók gyorsan eloltották.

A tűzesetek és műszaki mentések során huszonnégyen sérültek meg, egy ember életét vesztette. – közölte a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.