Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 16. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: Audi Hungaria

A Munkaügyi Központ női átképzési programot indít az Audi Hungariával

A Munkaügyi Központ női átképzési programot indít az Audi Hungariával

Megkezdődött az átképzés a Gy-M-S Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az Audi Akademie Hungaria, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola valamint az Audi Hungaria közös projektje keretében.

A vállalat célul tűzte ki, hogy az új járműgyár termelésében dolgozó női munkaerő arányát két százalékról legalább tízre emeli. Ezáltal 2012 végéig mintegy 130 női munkavállalót képeznek át fémipari és jármű specifikus szakmákra.

„A járműgyártásban általában alacsony a termelésben dolgozó női munkaerő aránya. Az Audi konszern stratégiájának megfelelően mi is törekszünk arra, hogy a gyárbővítéshez kapcsolódóan növeljük a női munkatársak számát” – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Ezzel a Magyarországon egyedülálló programmal szeretnénk a női munkavállalók érdeklődését felkelteni a műszaki szakmák iránt, és biztos munkahelyet, valamint kiváló szakmai fejlődési lehetőséget nyújtani nekik.”

Kara Ákos, az Audi új gyárával kapcsolatos szakképzési kérdésekért felelős – a nemzetgazdasági miniszter által megbízott – győri országgyűlési képviselő kifejtette: „Azért dolgoztuk ki ezt a programot, hogy a győri gazdasági térségben szélesíteni tudjuk a munkalehetőségek körét a női munkavállalók számára. A programmal 2012 végéig mintegy 130 női alkalmazott elhelyezkedését segítjük.”

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és az Audi Hungaria hazai munkaerő-piaci és „TÁMOP” forrás segítségével indította el a nők átképzését célzó projektet. A képzésre olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik már regisztráltak a Munkaügyi Központnál és szakmunkás végzettséggel rendelkeznek. A kiválasztott jelöltek oktatásait az Audi Akademie Hungaria munkatársai tartják az Audi Hungaria Projekt-és Oktatóközpontjában valamint a Lukács Sándor Szakképző Iskolában.

A vállalat ebben az évben négy 32 fős képzési csoport indítását tervezi. A négyhónapos oktatás alatt a kiválasztott résztvevők elsajátíthatják a járműgyártáshoz kapcsolódó általános és szakmai alapismereteket, valamint megismerhetik az autóiparban használt folyamatokat, anyagokat és szerelési technikákat. Minden képzési modul vizsgával zárul. Azon résztvevők, akik minden vizsgát sikerrel zárnak, a képzést követően munkaszerződést kapnak az Audi Hungariától.

„Nagyon örülök, hogy ebben a stratégiai projektben, mind a tervezésben, mind a megvalósításban aktívan közreműködünk. A Munkaügyi Központ erre szakosodott munkatársai segítik a toborzást és a sikeres felkészítést” – hangsúlyozta Rimányiné Somogyi Szilvia, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatónője.

2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár épül Győrben présüzemmel, karosszériaüzemmel, lakkozóval és járműösszeszerelő-üzemmel. Az Audi Hungaria, Magyarország „Legvonzóbb Munkáltatójaként” ezzel a beruházással hosszú távon 2100 új munkahelyet teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.