Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Február 05. 09:03, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

Pénteken este és szombaton délelőtt is szén-monoxid jelenléte miatt riasztották a tűzoltókat.

Szombaton délelőtt Győrladaméron az Ország út egyik házában jelzett be a szén-monoxid-érzékelő. A lakók kiszellőztettek, így a győri hivatásos tűzoltók mérő készüléke már nem mutatott gázkoncentrációt. Később a gázszolgáltató készüléke kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, ezért lezárták a gázkazánt. Mivel így nem biztosított a lakás fűtése, az ott lakó négy ember rokonokhoz költözött.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.

Pénteken este feltehetőleg szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy ember Veszprémvarsányban. A pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói méréseket végeztek a Herceg utcai házban, ahol rosszullétre panaszkodott az egyik lakó, a műszerek azonban a lakás átszellőztetése után már nem mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A később kiérkezett gázszolgáltató szakemberei leplombálták a kombi gázkészüléket, annak felülvizsgálatáig. A mentők végül szén-monoxid-mérgezéssel szállították kórházba a rosszullétre panaszkodó embert, a család másik öt tagját pedig megfigyelésre szállították kórházba. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a házat más módon is tudják fűteni.

A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, kéményét!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését még akkor is, ha lakásukban zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezést működtetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.