Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 30. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A Vodafone is hárítana

A Vodafone is hárítana

A Vodafone is árat emel a távközlési adó miatt. A telefontársaság közlése szerint nem tudják egyedül vállalni az új adó és a 2010 óta fizetendő válságadó terheit.

A társaság közleményében azt írja: tarifáit azért kell módosítania, hogy ügyfelei továbbra is a legkorszerűbb szolgáltatásokat kaphassák. A Telenor két hete közölte, hogy mindaddig, amíg a két adó párhuzamosan fut, át fogják hárítani a terhet az ügyfelekre.

A parlament egyébként kedden módosította a távközlési adó szabályait. A gazdasági bizottság javaslatára az adó összege magánszemélyeknél 700 helyett 400, cégeknél 2500 helyett 1400 forint lehet az idén. Az eredeti összegeket csak jövőre, az ágazati különadó kivezetése után alkalmazzák. Magánszemélyeknél havonta az első tíz perc beszélgetés változatlanul adómentes lesz.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.