Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2011. Március 04. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

„A jövő Győrben épül” – Városunk díszvendégként mutatkozott be a Nemzetközi Utazás Kiállításon

„A jövő Győrben épül” – Városunk díszvendégként mutatkozott be a Nemzetközi Utazás Kiállításon

A Budapesti Utazási Kiállítás nyitónapján a győri önkormányzat, az Audi és az egyetem közös sajtótájékoztatóján hirdetett összefogást. A kiállítás díszvendégeként Győr 60 négyzetméteres standon mutatja be kínálatát. Az idei

Elmondta, 2010. rendkívül sikeres esztendő volt a kisalföldi megyeszékhely számára, hiszen elnyerte a Kultúra Magyar Városa 2010. címet, a Legsportosabb város címet, magáénak tudhatja az Idősbarát Önkormányzat és az Év Tourinform irodája díjakat is. A legnagyobb eredményt talán mégis az jelentette, hogy az elmúlt esztendőben 30 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a folyók városában, miközben az AUDI Hungaria Motor Kft. bejelentette a több ezer ember számára munkát biztosító gyárbővítését, a Széchenyi István Egyetemen pedig tízmilliárd forint nagyságrendű fejlesztések történtek.

A hivatalos megnyitó után közös sajtótájékoztatót tartott a város, az Audi és az egyetem.

Győr városa az „Egészség, Kultúra, Innováció. A jövő Győrben épül.” szlogenre alapozza a 2011-es évi kommunikációját, ebből „A jövő Győrben épül.” üzenet a három nagy partner - Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, AUDI Hungaria Motor kft. és a Széchenyi István Egyetem közös kommunikációjának is részét képezi, és kiegészül a hozzá kapcsolódó logó használatával.

A kisalföldi megyeszékhely standnyitó sajtótájékoztatóján a város vezetése mellett felsorakoztak a legnagyobb győri cégvezetők, a turisztikai vállalkozók, az oktatási és kulturális intézmények vezetői, sportolók és civil szervezetek képviselői egyaránt. A sajtótájékoztatón részt vett Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Johannes Roscheck, az AUDI Hungaria Motor Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója, és dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora. Hárman jelentették be, hogy a korábbi gazdasági, oktatási és kulturális együttműködés mellett a jövőben a kommunikációs tevékenységüket is összehangolják, egyértelmű és közös cél Győr vonzerejének növelése, a befektetők, a hallgatók és a turisták Győrbe csábítása.

Borkai Zsolt polgármester elmondta: „A város kitűnő adottságokkal rendelkezik, folyamatos a fejlődés, szerencsére azonban az előttünk álló évek további perspektívákat nyitnak meg Győr számára. Készen állunk, hogy nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legnagyobb járműipari és kulturális központjává váljunk. A jövő építésből azonban mindenkinek ki kell vennie a részét. Ezért vagyunk itt ma ilyen sokan Győrből, soha nem látott méretű összefogással szeretnénk demonstrálni, hogy nálunk szimbiózisban vannak a város érdekeit szolgáló ügyek, és a jövő valóban Győrben épül."

A város 60 m2-es standja egy nyitott, innovatív település képét sugallja, ahol a kulturális sokszínűség mellett az innovatív ötletek is befogadásra találnak. Nagy öröm számomra, hogy a város infrastrukturális fejlesztéseit (új hidat avattunk nemrégen, zajlik a belváros rehabilitációja, multifunkcionális csarnok épül stb.) térben és időben is sikerül összehangolni a nagy vállalatok és az oktatási intézmények fejlesztéseivel. Az új üzenetben: „A jövő Győrben épül.” minden benne van, a közös logó pedig egy 21. századi nagyváros merészségét, dinamizmusát is sugallja. Győr egyértelműen a lehetőségek városa, ahol hidakat építünk, melyek az összefogás, az együttgondolkodás, a fejlődés és a tudás szimbolikus jelképei is.”

Dr. Johannes Roscheck, az AUDI Hungaria Motor Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: „Az Audi Hungaria alapítása óta stratégia partnerként dolgozik együtt Győr városával és a Széchenyi István Egyetemmel. Tekintettel az Audi Hungaria jövőbeni óriási mértékű fejlődésére, ami azt jelenti, hogy a vállalat teljes gyártási folyamatot lefedő autógyárrá bővül, ezen kapcsolatok még inkább felértékelődnek. A kultúra, sport, oktatás és turizmus területén megvalósuló kölcsönös támogatás, és ezáltal elért sikerek révén még vonzóbbá válik mindhárom szereplő. Jó példája ennek az Audi Hungaria múlt év őszén megnyitott Látogatói Központja, mely nemcsak „A haladás technikája“ élményét nyújtja, hanem támogatja a város turisztikai célkitűzéseit is. A közös cél, hogy Győr ipari telephelyként és élhető városként még vonzóbbá váljon, és lakóinak virágzó jövőt teremtsünk.“

Dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora kiemelte beszédében: „Győr további fejlődése elsősorban a város polgáraitól, a jól képzett szakmunkásoktól, mérnököktől és sok más értelmiségi szakembertől függ. A győri Széchenyi István Egyetem fontos küldetése, hogy ne csak a jelen, hanem a jövő feladataira is felkészítse hallgatóit; a jövőre, amelynek Győrben és a régióban alakítói, megvalósítói lesznek. A XXI. század elvárásaihoz igazodó fejlesztési programunk mind az infrastruktúra – épületek, laboratóriumok –, mind az oktatás és kutatás megújulását magában foglalja. A Város, az Audi és az Egyetem közös finanszírozásában modern belsőégésű motor laboratórium épült, a napokban pedig Járműipari Kutató Központot alapítottunk. A fiatalok érdeklődésének felkeltését, a műszaki pályák iránti elkötelezettség megerősítését szolgálja az egyetemünkön városi beruházásban épülő Mobilis interaktív tudományos kiállítási központ. Célunk, hogy ne csupán kövessük a fejlődést, hanem aktívan, kezdeményezően alakítsuk is a jövőt, hiszen Győr nemcsak székhelye az Egyetemnek, hanem az otthona is.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Helyi

Országos bajnoki címet szereztek a Széchenyi Egyetem hallgatói

A Széchenyi István Egyetem sárkányhajóban is országos bajnoki címet szerzett

2024. Június 13. 08:12, csütörtök | Helyi

Meddig maradhatnak a plakátok?

A választási eljárásról szóló törvény értelmében – meghatározott kivételektől eltekintve – plakát korlátlanul elhelyezhető a kampányidőszak idején. Ezt láttuk: Győrt teleplakátolták a pártok.

2024. Június 13. 07:16, csütörtök | Helyi

Van egy hely, ahol tényleg számított volna egyetlen voks is – új szavazás lesz

Rábaszentmihályon 120 napon belül újra szavaznak az emberek, mert a két, első helyen végző polgármesterjelöltre pontosan ugyanannyi szavazatot adtak le.

2024. Június 12. 09:12, szerda | Helyi

Jó figyelmeztetés ez a tűzeset: figyelték, mégis továbbterjedtek a lángok

Kerti hulladékot égettek a minap Dunaszegen, a Hunyadi János utcában. A tűz továbbterjedt és mintegy kétszáz négyzetméteren pusztított annak ellenére, hogy felügyelték.