Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2017. December 18. 11:20, hétfő | Belföld

Adventi fényekben utazhat a trolin Szegeden

Adventi fényekben utazhat a trolin Szegeden

Sokan külön kivárják, hogy ezzel utazzanak. A szegedieknek is van fényes villamosuk, de sokkal különlegesebb a kivilágított régi ötös troli, ami Újszeged és Szeged között a belvároson keresztül közlekedik.

Van, aki mindig ezzel utazik, munka után megvárja és erre száll fel. A vonalon csak egy szerelvényt díszítettek fel, a troli főleg azoknak okoz örömet, akik ebben a hónapban váltottak bérletre és a hideg miatt otthon hagyják a biciklit.

Az idősek közt akad, aki nem díjazza annyira a lila, zöld fényben úszó járművet, de ez mit sem változtat azon, hogy célba lehet érni vele.

A fénytroli két éve üzemel karácsony előtt, az ünnepi várakozás hangulatát közvetíti a járművezető szerint, aki látja, hogy a gyerekeket szinte transzba ejti a jelenség, de még a legridegebb embereket is meghatja. Megláttuk a hídon, és addig vártunk rá egy megállóban, amíg a forgalom hozzánk röpítette a fényes ötöst, hogy azután körbe-körbe utazzunk vele a városban, kipörgetve a karácsonyi hangulatot.

Forrás: nlcafe.hu

Fotók: Pál Anna Viktória

Címkék: advent, szeged, troli

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.

2020. Június 03. 10:01, szerda | Belföld

Online térben népszerűsíti a tejfogyasztást a Tej Terméktanács

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját - közölte a terméktanács az MTI-vel.

2020. Június 03. 08:40, szerda | Belföld

1207-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt 2 beteg

3931-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 2 idős, krónikus beteg – tette közzé a legfrissebb adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu oldal.

2020. Június 03. 07:16, szerda | Belföld

A veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdődik vita az Országgyűlésben

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni szerdán az Országgyűlésben.