Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2017. December 18. 11:20, hétfő | Belföld

Adventi fényekben utazhat a trolin Szegeden

Adventi fényekben utazhat a trolin Szegeden

Sokan külön kivárják, hogy ezzel utazzanak. A szegedieknek is van fényes villamosuk, de sokkal különlegesebb a kivilágított régi ötös troli, ami Újszeged és Szeged között a belvároson keresztül közlekedik.

Van, aki mindig ezzel utazik, munka után megvárja és erre száll fel. A vonalon csak egy szerelvényt díszítettek fel, a troli főleg azoknak okoz örömet, akik ebben a hónapban váltottak bérletre és a hideg miatt otthon hagyják a biciklit.

Az idősek közt akad, aki nem díjazza annyira a lila, zöld fényben úszó járművet, de ez mit sem változtat azon, hogy célba lehet érni vele.

A fénytroli két éve üzemel karácsony előtt, az ünnepi várakozás hangulatát közvetíti a járművezető szerint, aki látja, hogy a gyerekeket szinte transzba ejti a jelenség, de még a legridegebb embereket is meghatja. Megláttuk a hídon, és addig vártunk rá egy megállóban, amíg a forgalom hozzánk röpítette a fényes ötöst, hogy azután körbe-körbe utazzunk vele a városban, kipörgetve a karácsonyi hangulatot.

Forrás: nlcafe.hu

Fotók: Pál Anna Viktória

Címkék: advent, szeged, troli

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt

2021. Június 12. 05:00, szombat | Belföld

Okmányirodai ügyintézőt ítéltek börtönre embercsempészés segítése miatt

A Fővárosi Törvényszék - másodfokon - jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélt egy okmányirodai ügyintézőt,