Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2017. December 18. 11:20, hétfő | Belföld

Adventi fényekben utazhat a trolin Szegeden

Adventi fényekben utazhat a trolin Szegeden

Sokan külön kivárják, hogy ezzel utazzanak. A szegedieknek is van fényes villamosuk, de sokkal különlegesebb a kivilágított régi ötös troli, ami Újszeged és Szeged között a belvároson keresztül közlekedik.

Van, aki mindig ezzel utazik, munka után megvárja és erre száll fel. A vonalon csak egy szerelvényt díszítettek fel, a troli főleg azoknak okoz örömet, akik ebben a hónapban váltottak bérletre és a hideg miatt otthon hagyják a biciklit.

Az idősek közt akad, aki nem díjazza annyira a lila, zöld fényben úszó járművet, de ez mit sem változtat azon, hogy célba lehet érni vele.

A fénytroli két éve üzemel karácsony előtt, az ünnepi várakozás hangulatát közvetíti a járművezető szerint, aki látja, hogy a gyerekeket szinte transzba ejti a jelenség, de még a legridegebb embereket is meghatja. Megláttuk a hídon, és addig vártunk rá egy megállóban, amíg a forgalom hozzánk röpítette a fényes ötöst, hogy azután körbe-körbe utazzunk vele a városban, kipörgetve a karácsonyi hangulatot.

Forrás: nlcafe.hu

Fotók: Pál Anna Viktória

Címkék: advent, szeged, troli

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 18:08, kedd | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés

A őszi szünetben - ahogyan az összes iskolai szünetben - is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

2019. Október 22. 17:07, kedd | Belföld

Hamarosan érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

Novemberben érkezik a minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíjkiegészítés, egy átlag nyugdíjas novemberben összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban

2019. Október 22. 13:04, kedd | Belföld

Visszaélés miatt újra kell szavazni Kisberényben

Az önkormányzati választások előtti hetekben csaknem megduplázódott a helyi lakcímmel rendelkező, választásra jogosultak száma a Somogy megyei Kisberényben,

2019. Október 22. 11:01, kedd | Belföld

Menetrend szerinti busz sofőrjével szállíttatta a kokaint egy zalai férfi

Kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt letartóztattak egy zalai férfit, aki a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő menetrend szerinti buszjárat sofőrjével szállíttatta ismerősének a kokaint