Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Május 09. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Csikár Andrea

Ajándékozási trendek és szokások ballagásra

Ajándékozási trendek és szokások ballagásra

Mennyire változtak az ajándékok ballagásra az évek során? Mik maradtak a top lista élén és miket hanyagolnak inkább a vásárlók? Erről szeretnénk adni egy általános képet.

Ellátogattunk a Donatello ékszerüzletbe, ahol választ kaptunk többek közt arra, hogy mennyire jellemző manapság ékszerrel meglepni a ballagókat. Eladónk készséggel állt rendelkezésünkre. Válaszából kiderült, hogy egyre kevesebben keresik az ajándéknak ezt a fajtáját és évek óta nem éreznek változást ebben az időszakban. Arany ékszerek nem mennek jelenleg a piacon, inkább az ezüstöt viszik gyakrabban. Ezt azzal indokolta, hogy az aranynak felment a piaci értéke. Az ékszerüzlet kapcsolatban áll más belvárosi üzlettel is és ott sem észlelnek változás. Egyénenként ingadozik, hogy ki milyen értékű nyakláncot vagy karkötőt visz szerettének. 5000-15000 forintig vásárolnak az ajándékozók.

Felkerestünk egy éttermet és egy virágboltot is, hogy konkrét képet kapjunk a ballagás körüli felhajtásról. A Pozsonyi étterem telt házra számít, hiszen minden évben nagy érdeklődést mutatnak az éttermük iránt. Ez a szokás mit sem változott az évek során. Nem csak beltérben hanem kinn a teraszon is megterített asztalok várták az odalátogatókat.Változó létszámú családok ünnepelnek az étterembe, a 3 főstől egészen a nagy számmal érkezőkig. 30-70 ezer forintig étkeznek ott a családok.

Végül kíváncsiak voltunk egy virágüzletre is ,hogy milyen a trendek vannak a csokrokat illetően és hányan vásárolnak virágot a ballagóknak. Amarillisz virágüzletben kutattunk ebben a kérdésben. Modern, keskeny csokrokat kerestek, tartós és egyedi virágokból. A legkedveltebb ajándék forma és a virág mit sem veszített népszerűségéből. A tavalyi évhez képest idén többen látogatták a virágboltokat. Átlagban 3000 forintért vásároltak csokrokat. Hagyományos módok nem mentek ki a divatból a szülők és a rokonok így próbálják meg emlékezetessé tenni a ballagási ünnepélyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.