Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. November 23. 19:48, kedd | Helyi

Akár három év szabadságvesztést is érhet a felelőtlen tüzelés

Akár három év szabadságvesztést is érhet a felelőtlen tüzelés

Vádat emeltek az ellen az 51 éves férfival szemben, aki úgy égette a növényi hulladékot, hogy leégett a ház teteje.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az 51éves férfi egy Győr melletti településen megegyezett egy családi ház tulajdonosával, hogy vállalja a kert karbantartását. Ezért egy nyári nap a ház előtt, az utcán gyűjtötte össze a kertből a kivágott bokrokat, egyéb növényi hulladékokat. A következő nap, a délutáni órákban megkezdte az összegyűjtött növények elégetését, azonban gondatlanul járt el, a tűz belekapott a ház előtti száraz cserjékbe, és onnan átterjedt a családi ház tetőszerkezetére.

A férfi észlelte a tüzet, és a szomszédok segítségével értesítette a tűzoltókat, de mire kiértek már a teljes tetőszerkezet lángolt. A tűzoltóknak ezt követően sikerült a tüzet lokalizálni, sikerült megakadályozni, a tűz tovább terjedését az épületen belül és a szabadban is.

Az eset során személyi sérülés nem történt, azonban az épületben és a bent lévő ingóságokban kb. 19 millió Ft kár keletkezett.

A vádlott felelőtlen magatartásával megszegte a helyi hulladék égetést szabályozó rendeletben, valamint az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglaltakat, és emiatt fennállt a lehetősége, hogy mások megsérülnek, vagy további anyagi javakban keletkezik kár.

A vádlott ellen az ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 20:39, szombat | Helyi

Szót értenek a világgal

Volt diákok, tanárok emlékeztek meg Baksa Kálmánról Győrben.

2021. November 27. 20:30, szombat | Helyi

Szintet lépett a szakképzés Győrben

Több, mint 140 millió forintból attak át, új, modern, az oktatást segítő szimulációs berendezést a Győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikumban pénteken.

2021. November 26. 14:09, péntek | Helyi

Energia mentők - A hőszivattyú specialista

Egy háznál, épületnél ahhoz, hogy kényelmes és komfortos érzést kapjunk, nagyon fontos a jól megtervezett, megépített épületgépészet.

2021. November 26. 14:04, péntek | Helyi

Ma nyit a jégpálya a Dunakapu téren!

Ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét az idei "jeges szezon" a Dunakapu téren.