Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Október 30. 15:30, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Akiknek semmi sem szent

Akiknek semmi sem szent

Tele vannak délutánonként a temetők, alig lehet parkolót találni Győrben. Aki el szeretné kerülni a tömeget, inkább a reggeli órákban látogasson elhunyt szerettei sírjához.

A köztemetők a kegyeleti megemlékezések ideje alatt keddig naponta reggel 7 és este 8 óra között tartanak nyitva- tájékoztatta az Info Győrt Győr- Szol Zrt.
Zavartalanul működnek a számítógépes sírhelykeresők is, amelyeket évről- évre egyre többen használnak. Ezek a nádorvárosi és a szabadhegyi köztemető bejáratánál találhatóak.

A rendőrség a polgárőrséggel együtt vigyázza a nyugalmat, de ők sem lehetnek ott mindenhol, ezért kérik a lakosokat, hogy vigyázzanak értékeikre.

Vasárnap ellátogattunk a nádorvárosi köztemetőbe. Csend honolt, mindenki méltóképpen emlékezett és ápolta szerettei sírját. Csak Emma néni szomorkodott, mert a szép díszeket, koszorúkat, amiket már tegnap a férje sírjára helyezett, bizony elvitték. Van ilyen és sajnos egyre több. Valószínűleg a tolvaj eladja az így megszerzett koszorúkat, díszeket. Nincs mit tenni, nem állhat minden sír mellett egy rendőr, csupán abban bízhatunk, hogy van annyi jó érzés a tolvajokban, hogy meggondolják, honnan lopnak. Mégsem kéne egy sírról leemelni a díszeket!
- Csaknem 6.000 forintomba került kidíszíteni a papu sírját, na, most nézzék meg! Ez a csokor maradt csak!
Unokái sietnek a néni segítségére, vigasztalják. Hoztak koszorúkat, mécseseket. Amikor eljövünk, már nyugalom és emlékezés van a szívekben, hűlt helye a haragnak! Csak állnak hajtott fejjel és imádkoznak. Talán a tolvajért is…

(A kép illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.