Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 14. 14:21, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Alpesi sí: Svindal nyerte a döntőt, Kröll a kristálygömböt lesiklásban

Alpesi sí: Svindal nyerte a döntőt, Kröll a kristálygömböt lesiklásban

Az ausztriai Schladmingban a férfiak lesiklásával megkezdődött az alpesi sízők világkupa-döntője.

A győzelmet a norvég Aksel Lund Svindal szerezte meg a svájci Beat Feuz és az osztrák Hannes Reichelt előtt. A szakági kristálygömb az osztrák Klaus Kröllé lett.

A fináléban csak az első tizenöt kap pontot, viszont csak a szakág legjobb huszonöt versenyzője, a szám junior-világbajnoka és azok indulhatnak el, akiknek összetettben legalább ötven pontjuk van. Így ebben a futamban csak huszonnégyen álltak rajthoz.

Elsőként a svájci Carlo Janka teljesítette a pályát, de a másodikként rajtoló francia Yannick Bertrand több mint fél másodperccel volt gyorsabb nála. Tőle a hazai szurkolók legnagyobb örömére Benjamin Raich vette át a vezetést öt századdal.

Nyolcas rajtszámmal aztán következett egy másik korábbi összetett vk-győztes, Svindal, aki egészen más dimenzióban síelt a többieknél, s majd egy másodpercet vert az addigi éllovasra. A norvégot később sem tudták még csak megközelíteni sem, azaz a futamot ő nyerte, de ezúttal nem csak a futamgyőzelem volt a tét, hanem a szakági világkupa.

Ennek megszerzésére három versenyzőnek volt még esélye: a címvédő svájci Didier Cuche azonban a pálya végén nagyot hibázott, s végül csak a 13. helyen ért célba, így ő kiszállt a versenyből. Az éllovas osztrák Klaus Kröll viszont egy másodperces hátránnyal a hatodik lett.

Rögtön utána következett a svájci Beat Feuz, aki ha nyeri a futamot, akkor lehagyja riválisát, azonban ő is csak a második lett, s ez az osztráknak volt még jó, de ha a hátralévők közül még ketten bejönnek közéjük, akkor a svájci lesz a jobb.

Nem jöttek, így az osztrák örülhetett, de Feuz sem lehetett elégedetlen, hiszen második helyével újabb nyolcvan pontot szerzett, s így már 135 pont az előnye összetettben az itt nem induló osztrák Marcel Hirscher előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.