Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 27. 16:20, kedd | Helyi

Angyalok a belvárosban

Angyalok a belvárosban

Immár második éve indul útjára az Angyalok a belvárosban kampány Győrben, a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szervezésében.

Hamarosan itt az Advent, az év legszebb és legnagyobb ünnepe, ami a látogatók és vásárlók tömegeit hozza el a belváros üzleteibe is.

"Angyalok a belvárosban elnevezéssel kampányt indítunk, melynek célja, hogy megmutassuk, a belvárosi kereskedők élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is." - emelte ki Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.

"Kampányunkban adománygyűjtést szervezünk megyei oktatási intézmények hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével foglalkozó alapítványai egyikének. Az intézményeket felhívásban értesítjük a jelentkezési lehetőségről, majd a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriuma kiválasztja azt a szerencsés közösséget, akinek a gyűjtésből befolyt összeg felajánlásra kerül." - hangsúlyozta a kampány sajtótájékoztatóján, az egyik belvárosi üzletben Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke.

A kampány időszakában 2018. november 29. és 2018. december 23. között gyűjtő „perselyeket” helyeznek el abban a közel 20 üzletben, amelyekbe a vásárlók bedobhatják adományaikat. Az üzlet megköszönve a támogatást a vásárlót egy kedves angyalka figurával ajándékozhatja meg.

Tegyünk együtt azért, hogy ez a karácsonyi vásárlás kicsit több legyen a szokásosnál!

Kapcsolódás a kampányhoz

A kampányhoz november 23-ig csatlakozhattak a belvárosi üzletek. A csatlakozó üzletektől 10.000 Ft támogatást kértek a szervezők, amellyel a hátrányos helyzetű gyerekeknek az adományához járulnak hozzá.

Az Alapítvány 30 db, a támogató vásárlóknak ajándékozható angyalkát és egy a kirakatban elhelyezhető angyalszárnyat biztosít.

A pályázó iskolák 2018-ban: GYSZSZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnázium; Győri Szolgáltatási SzC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma; Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Az iskolák közül idén, a Győri Szolgáltatási SzC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma nyerte el a pályázatot. A gimnázium pályázatának célja, hogy segítse egy igazán nehéz sorsú, 15 éves, kilencedikes fodrásztanulóját, szakmai eszközeinek beszerzéséhez járul hozzá.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.