Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 09. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Apa és fia festményei egy városban: a két Földi kiállítása egy napon nyílik meg Győrben

Apa és fia festményei egy városban: a két Földi kiállítása egy napon nyílik meg Győrben

A Kossuth-díjas festőművész Földi Péter János és fia, az ugyancsak festőművész Földi Gergely munkáiból nyílik két kiállítás pénteken Győrben.

A két tárlatnak két különböző kiállítóhely ad otthont: Földi Péter János az Esterházy-palotában tárja képeit a közönség elé, míg Földi Gergely a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban mutatja be alkotásait a közönségnek.

Földi Péter János - aki képeivel közel négy évtizede szerepel a nyilvánosság előtt – klasszikus művein kívül legújabb alkotásait is felvonultatja - mondta Grászli Bernadett, a vendéglátó Rómer Flóris Múzeum igazgatója az MTI-nek. Műveit képzeletgazdagság jellemzi, amelynek forrása a népmesék, a néphagyományok világa - fogalmazott a múzeum művészettörténész vezetője.

A Nógrád megyei alkotó nagyméretű képei az Esterházy-palota termeiben tekinthetők meg június végéig, amíg Egry József ott elhelyezett festményei a Nógrád megyei Szécsény Kubinyi Ferenc Múzeumában vendégeskednek – utalt a múzeumok közötti együttműködésre Grászli Bernadett.

Az igazgató elmondta, hogy hasonló jellegű kooperáció eredménye a Rómer Múzeum és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ között Földi Gergely festőművész győri bemutatkozása. Az alkotó kompozícióin a technika világa is megelevenedik, a képekhez ilyen értelemben jól illeszkedik a bemutatóhely környezete, amely interaktív tárgyaival, kísérletezési lehetőségeivel a természettudományok iránt igyekszik felkelteni a fiatalság figyelmét. A tárlat június végéig látogatható a Mobilisban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.