Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2012. Március 02. 17:45, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Apró csodák a győri standon

Apró csodák a győri standon

Tűz- és víztornádó, füstkarikát fújó söröshordó, folyékony nitrogéntől száguldó kisautó. Ezeket, és sok más érdekességet is megcsodálhatnak a látogatók a Budapesti Utazás Kiállításon, Győr standjánál.

2012 március 1-4 között látogatható az idei turisztikai kiállítás a Hungexpo területén. Az „A” pavilon 307-es standjánál Győr 60 négyzetméteren mutatkozik be, és már csütörtökön, a szakmai napon is rengetegen érdeklődnek városunk kínálata iránt.

A legtöbb látogatót azok a különleges kísérletek vonzanak, amelyek a március 15-én nyíló Mobilis Interaktív Kiállítást népszerűsítik. Sokan csodálják meg a palackban keletkező vízörvényt, a szemetes kosárban növekvő tűztornádót, a folyékony nitrogéntől felpörgő kisautót vagy éppen a füstkarikákat eregető söröshordót. A látványos bemutatók persze csak apró ízelítők azokból a csodákból, amit a hamarosan megnyíló győri Mobilis kínál majd.

Városunk standjánál további látványosságokkal is találkozhatnak az érdeklődők, tehetnek egy virtuális kerékpártúrát a Szigetközben, de Győr 2012-es kínálatát is megismerhetik. A Győri Látogatóközpont munkatársai egész hétvégén várják a vendégeket a standnál.

A 35-ik utazási kiállítás megnyitóján egyébként elhangzott, a turizmus terén a válság ellenére is sikerült előrelépni, hiszen az elmúlt évben a hazai szállodákban kilenc százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma. Az utazás kiállítást az idén is kiegészíti a boat show, a karaván szalon és a kerékpáros expo, de a 2012-es év fő témája természetesen a londoni olimpia.

Az olimpiának ezért külön épületet szenteltek, az F-pavilon kizárólag a londoni játékokról, a sportágakról és sportolókról szól. A látogatók a legtöbb sportágat maguk is kipróbálhatják, bemutatókat tekinthetnek meg, beszélgetéseket hallgathatnak. A programokban mintegy 150 sportoló, köztük 90 olimpikon közreműködik. A kilátogatók 42 olimpiai bajnokkal is találkozhatnak.

Az idei kiállítás külföldi díszvendége Lengyelország. A két népet összefűzi legendásan jó barátsága és történelme is, ezért a lengyel kiállítók arra csábítják a magyar utazókat, fedezzék fel maguknak országuk látványosságait. Köztudott, hogy Lengyelországban az idén labdarúgó EB-t rendeznek, ami további vonzerő lehet a turisták számára. A hazai díszvendég egyébként egy másik EB-helyszín, hiszen Debrecenben rendezik a 2012-es Úszó Európa-bajnokságot.

A nagyközönség számára tehát péntektől vasárnapig számos érdekességet, utazási ajánlatot és sportolási lehetőséget is kínál a turisztikai vásár, és Győr is szeretettel várja a kilátogató érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 08:22, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp december 16-tól

2019. December 15. 08:19, vasárnap | Helyi

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT AZ ÜNNEPEK ALATT

A győri rendőrök diákokkal közösen látnak el járőrszolgálatot a nagyobb bevásárlóközpontok előtti parkolókban.

2019. December 15. 08:17, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. December 14. 07:10, szombat | Helyi

Vagyonvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást adtak

A bűnmegelőzési szakemberek Győr történelmi belvárosában felállított információs ponton adtak vagyonvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást.