Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2014. Szeptember 12. 13:01, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Áradás - Másodfok közelében tetőzhet a Duna Nagybajcsnál

Áradás - Másodfok közelében tetőzhet a Duna Nagybajcsnál

A másodfokú készültség szintjének közelében tetőzhet a Duna a hétvégén a Győrhöz közeli Nagybajcsnál, Rajka és Dunaremete között déltől első fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe a folyón, közölte pénteken az MTI-vel az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Németh József tájékoztatása szerint a csütörtökön is intenzív esőzések mellett a szintet az is növeli, hogy a bősi erőmű karbantartása miatt jelentős vízmennyiséget vezetnek át az Öreg-Dunába.

A Rába szintje Ragyogónál megközelíti a másod-, Árpásnál meghaladja majd az első fokú készültség szintjét, de várhatóan Győrnél is eléri az első fok mértékét a vízállás; a rakpart szintjét vasárnap érheti el a folyó.

A következő 48 órára további 50 milliméternyi csapadékot prognosztizálnak a Lajta vízgyűjtőjére, így az sem zárható ki, hogy Mosonmagyaróvárnál harmadfokig áradhat a folyó. A Répcén akkor alakulhat ki jelentősebb árhullám, ha a következő 48 órában komolyabb csapadékmennyiség hull a vízgyűjtőjén, jelezte.

Németh József tájékoztatása szerint árad a Marcal és a Cuhai-Bakonyér is. Utóbbi miatt reggel nyolc órától Bakonybánk, Mezőrs, Bana, Bőny és Rétalap térségében első fokú helyi vízkár-elhárítási készültséget rendeltek el.

Címkék: áradás, árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.