Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2013. Június 04. 13:37, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Kétszáz győri katona áll készenlétben

Árvíz - Kétszáz győri katona áll készenlétben

Kedden déltől a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred kétszáz katonája áll készen arra, hogy kétéltű lánctalpas szállítójárművekkel, motorcsónakokkal, illetve terepjáró teherkocsikkal részt vegyen az árvízi mentésben.

Sályi Gergő törzsőrmester, protokollaltiszt keddi tájékoztatása szerint a katonák a gátak építésében és erősítésében, a homokzsákok töltésében és szállításában, a romok és a törmelékek eltakarításában, a figyelőszolgálat működtetésében, valamint mentési feladatok ellátásában tudnak részt venni. Mint elmondta, a rendkívüli árvízvédelmi fokozat kihirdetésével a győri alakulat bázislaktanyaként üzemel, vagyis a honvédség ide vezényelt egyéb erői is a likócsi laktanyába érkeznek. Közlése szerint két ütemben további kilencszáz katona átcsoportosítására kell számítani. Lesz az egységben búvárcsoport mentőbúvárral, egészségügyi, vízi szállító csoport, áramellátást és világítást biztosító csoport is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.