Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2013. Június 04. 13:37, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Kétszáz győri katona áll készenlétben

Árvíz - Kétszáz győri katona áll készenlétben

Kedden déltől a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred kétszáz katonája áll készen arra, hogy kétéltű lánctalpas szállítójárművekkel, motorcsónakokkal, illetve terepjáró teherkocsikkal részt vegyen az árvízi mentésben.

Sályi Gergő törzsőrmester, protokollaltiszt keddi tájékoztatása szerint a katonák a gátak építésében és erősítésében, a homokzsákok töltésében és szállításában, a romok és a törmelékek eltakarításában, a figyelőszolgálat működtetésében, valamint mentési feladatok ellátásában tudnak részt venni. Mint elmondta, a rendkívüli árvízvédelmi fokozat kihirdetésével a győri alakulat bázislaktanyaként üzemel, vagyis a honvédség ide vezényelt egyéb erői is a likócsi laktanyába érkeznek. Közlése szerint két ütemben további kilencszáz katona átcsoportosítására kell számítani. Lesz az egységben búvárcsoport mentőbúvárral, egészségügyi, vízi szállító csoport, áramellátást és világítást biztosító csoport is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 10:15, szerda | Helyi

Vízhiány elleni készültséget rendeltek el a Rábán

A Rába vízgyűjtő területén lehullott kisebb mennyiségű csapadék ellenére a folyó vízhozama folyamatos lassú csökkenést mutat.

2022. Augusztus 10. 09:15, szerda | Helyi

Robbanásszerű hangra riadtak álmukból a győriek

Kiderült, egy transzformátor hibásodott meg.

2022. Augusztus 10. 07:16, szerda | Helyi

Autóba tuszkolták a tiltakozó nőt

A Győri Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben.

2022. Augusztus 09. 10:11, kedd | Helyi

Nagyon fogynak a hőszivattyúk

Szinte lehetetlen hőszivattyúhoz jutni, akkora az érdeklődés az energiatakarékos berendezések iránt.