Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2016. Február 03. 09:38, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - OVF: számottevő árhullám vonul le a Dunán

Árvíz - OVF: számottevő árhullám vonul le a Dunán

Budapest, 2016. február 3., szerda (MTI) - A jelentősebb mennyiségű csapadék és az ezzel párosuló hóolvadás következtében a Dunán számottevő árhullám vonul le.

Budapest, 2016. február 3., szerda (MTI) - A jelentősebb mennyiségű csapadék és az ezzel párosuló hóolvadás következtében a Dunán számottevő árhullám vonul le - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerda reggel az MTI-vel.

Mint kifejtették: a hétvégén a Duna alpesi vízgyűjtőin nagy mennyiségű csapadék - a legmagasabb területeket kivéve eső - hullott. A Felső-Duna, az Inn és a Traun-Enns vízgyűjtőkön területi átlagban 25-40 milliméter, máshol 10-15 milliméternél kevesebb csapadék hullott. Az árhullám tetőzése már Esztergomnál tart.

A folyó kedd este 8 órakor Nagybajcsnál tetőzött 506 centiméterrel, ami az elsőfokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízszint. Szerda reggel 7 órakor már 448 centiméteres vízszintet mértek és folyamatosan apad a folyó. Komáromnál szerda hajnalban 438 centiméterrel tetőzött a Duna. Ez az első fokot sem éri el, s szerda reggel 7 órakor már 436 centiméter volt a vízállás, és folyamatosan apad. Esztergomnál szerda reggel 392 centiméteres vízszintet mértek. Ott a tetőzés dél körül várható, a vízállás szintén nem fogja elérni az első fokú készültségi szintet.

Az OVF közleménye szerint az árhullám tetőzése Budapestnél csütörtökön, mintegy másfél méterrel a rakpartok szintje alatt várható. A hét közepére az Alpok térségére előre jelzett csapadékból újabb jelentős árhullám kialakulására nem számítanak a szakemberek, az csak a jelenleg levonuló árhullám apadásának ütemét lassíthatja - írták.

Címkék: árhullám, árvíz, duna

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.