Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 25. 15:39, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr

Audi Aréna Győr nevet kapta az új sportcsarnok

Audi Aréna Győr nevet kapta az új sportcsarnok

Bokrétaünnep keretein belül kapott nevet Győr új, épülő multifunkcionális csarnoka. Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója közösen jelentették be, hogy a csarnok az Audi Aréna Győr nevet viseli.

2007-ben az új sportkoncepció kidolgozásával kezdődött az a szisztematikus munka, amely lehetővé tette többek között, hogy 2017-ben Magyarországon először városunk adjon otthont ötkarikás eseménynek, jelesül az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Az állam soha nem látott mértékben támogatja Győrt a létesítményfejlesztések terén. A polgármester úgy fogalmazott, csupa ötösről tud beszámolni, hiszen öt hónappal ezelőtt tettük le az ötezerötszáz férőhelyes csarnok alapkövét, amelynek megépítéséhez a kormányzat ötmilliárd forintot biztosít. Hozzátette, öt hónap múlva egy minden igényt kielégítő létesítmény nyitja meg a kapuit a győriek előtt, amely a decemberi női kézilabda EB-nek is ötcsillagos helyszíne lesz.

Thomas Faustmann elmondta az Audi Hungaria Kft. az elkövetkezendő tíz esztendőben névadó szponzora lesz a csarnoknak, ami az Audi Aréna Győr nevet fogja viselni. Beszámolt arról is, hogy az Audi húsz éve van jelen a város életében, és ma már Győr szerves részévé vált. Hozzátette, a város szemmel láthatóan óriási ütemben fejlődik, Magyarország kiemelkedő városa és gazdaságának motorja.

Simon Csaba az építtető Győr Projekt Kft. vezetője a beruházás jelenlegi állásával kapcsolatban elmondta, az idei év januárjában adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az azóta eltelt időszakban elkészült a csarnok szerkezete, és ezután a villamos berendezések telepítése, a gépészeti hálózatok kiépítése következik.

A végső fázisban a létesítmény berendezése zajlik majd, ekkor kerül a helyére a mintegy 3000 férőhelyes mobil lelátó, amely a fix lelátórész alá betolva biztosítja a csarnok befogadóképességének rendezvényhez igazíthatóságát is. A centerpálya keresztbe három pályára szekcionálható, emellett 12 darab öltöző, bírói és orvosi szobák, doppinghelyiség, vegyes zóna és egyéb helyiségek biztosítják majd a színvonalas kiszolgálást. A csarnokot négy irányból lehet majd megközelíteni, és több mint ezer parkolóhely is épül. Az épület külseje szitaszövet borítást kap, amely megvilágítva látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.