Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 07. 09:13, vasárnap | Helyi

Audi Hungaria: óriásprésgépek az új MEBeco elektromotor generáció gyártásához

Audi Hungaria: óriásprésgépek az új MEBeco elektromotor generáció gyártásához

Már javában zajlanak az előkészületek a győri Audi Hungariánál a legújabb elektromos hajtás generáció, az MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten, azaz modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) gyártásához.

A vállalatnál az MEBeco számára készülő lemezcsomagot, valamint az elektromos hajtás rotorját fogják gyártani a győri munkatársak.

A jövőben a teljesítményelektronika gyártása is a vállalatnál történik majd. A váltókomponensek gyártásához szükséges gyártóberendezések után nemrég újabb berendezések érkeztek az Audi Hungariához. Az újonnan érkezett présgép és szalagtovábbító egység az MEBeco hajtások lemezcsomagjának előállításához szükségesek. A 110 tonnát nyomó présgép elemei 11 kamionnal érkeztek a vállalat gyártótelephelyére. A szalagtovábbító egységgel a termelés során közel nyolc tonnás lemeztekercseket fognak mozgatni, mely naponta 100 tonna nyersanyag feldolgozását jelenti.

„A transzformáció intenzíven zajlik vállalatunknál: motorgyárunk jövőjét hamarosan egy újabb elektromos hajtásgenerációval, az MEBeco-val fogjuk biztosítani, melyhez a berendezések sorra érkeznek Győrbe. Munkatársainkat folyamatos képzésekkel készítjük fel: az új elektromos hajtásgeneráció gyártásának előfeltétele az új kompetenciák elsajátítása. Az MEBeco motorcsalád szériagyártásának megkezdése közeledik”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásáért felelős igazgatósági tagja.

A győri Audi Hungariánál 2018 óta több mint 500 000 elektromos motort gyártottak. A vállalatnál 2023 novemberében indult el a legújabb elektromotor család, a Premium Platform Electric (PPE) szériagyártása, mely az új Audi Q6 e-tron modellt is hajtja.

Az új MEBeco elektromos hajtásgeneráció gyártásával tovább folytatódik az elektromobilitásra történő átállás a vállalatnál és az autóiparban egyaránt. Az MEBeco hajtásokat a jövőben a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.

2024. Július 17. 08:16, szerda | Helyi

Nyaralás „ON” a Vaskakasnál is

Bezárta 2023/24-es évadját a Vaskakas Bábszínház: olvasható a Facebook-bejegyzésükben. Kocsis Rozi igazgató elsőként a 17. Győrkőcfesztivált értékelte, ahol több, mint 11.000 karszalagot osztottak ki.

2024. Július 17. 07:12, szerda | Helyi

Tucatnyi posta helyett lett postapont idén Győr-Moson-Sopronban

Posta nem vész el, \"csak\" átalakul: nem mindegy azonban az sem, miként.

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.