Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Június 25. 07:15, vasárnap | Helyi

Az átlagosnál jobb munkabért kaphatnak a győri diákok

Az átlagosnál jobb munkabért kaphatnak a győri diákok

A profession.hu felmérése szerint a legtöbb cég a szakmunka, az adminisztráció, asszisztensi és irodai területre keres leggyakrabban diákokat az idei év első öt hónapjának tapasztalatai alapján

A fiatalok átlagosan 1763 forintos bruttó órabért kaphatnak.

Az állásportál elemzéséből kiderül, hogy tavaly az első öt hónap során aktivált álláslehetőségeknek 7,2 százalékát tették ki tanulókat kereső felhívások, idén májusra ez az arány csaknem 9 százalékra emelkedett.

A közlemény szerint a diákmunkára vonatkozó hirdetések 18,9 százalékában szakmunkás állásokra keresnek a cégek tanulókat. A második leggyakoribb terület az adminisztráció, asszisztensi és irodai munka 12,5 százalékkal, harmadik pedig a fizikai, segéd- és betanított munka kategória 9,3 százalékkal.

A jelentkezések száma változó: májusban látszik kiugró aktivitás a diákok részéről, ez a nyári munkalehetőségek szezonális növekedésével magyarázható. Az elemzők megállapították, hogy míg tavaly január és május között a jelentkezések 1,87 százaléka érkezett diákmunkára, idén ez az érték 2,4 százalékra emelkedett.

Az idei adatok alapján a diákoknak szóló álláslehetőségek több mint fele Budapesten található, 18,4 százalékkal a második legtöbb hirdetést Pest vármegyében, a harmadik legtöbbet pedig Győr-Moson-Sopron vármegyében kínálják a cégek a tanulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.