Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Augusztus 07. 09:08, péntek | Helyi
Forrás: Police.hu

Az elmúlt 24 órában egy embercsempésszel és 40 illegális bevándorló

Az elmúlt 24 órában egy embercsempésszel és 40 illegális bevándorló

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2015. augusztus 6-án 9 óra 30 perckor nyolc kongói és négy afgán állampolgárt, 19 óra 20 perckor öt iraki és két pakisztáni állampolgárt ellenőriztek a nemzetközi gyorsvonatokon. A külföldiek érvényes menetjeggyel - úti okmányok és vízum nélkül - akartak Ausztriába utazni. A készenléti rendőrök a határsértőket Hegyeshalomban a szerelvényekről leszállították és átadták a helyi határrendészeknek.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 15 óra 20 perckor az M1-es autópályán, a csornai lehajtónál ellenőriztek egy személygépkocsit és utasait. Az igazoltatáskor megállapították, hogy K. M. 48 éves oroszlányi lakos két szír állampolgárt akart illegálisan Ausztriába szállítani. A rendőrök a sofőrt és a külföldieket is előállították.

A készenléti rendőrök 16 óra 25 perckor Győrben, egy nemzetközi gyorsvonaton ellenőriztek 14 külföldit. A 11 afgán, két koszovói és egy pakisztáni állampolgár úti okmányok és vízum nélkül, illegálisan akart külföldre utazni. A határsértőket a szerelvényről leszállították és átadták a helyi határrendészeknek.

A soproni járőrök 18 óra 45 perckor a helyi pályaudvaron igazoltattak négy szír és egy burkina fasoi állampolgárt. A migránsok nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat és jogellenesen akartak külföldre utazni.

A rendőrök a 48 éves gépkocsivezetőt embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 40 határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították. A határrendészek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Címkék: bevándorló, csorna, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.