Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 15. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az olvasás népszerűsítése Győrben: Ajándék könyvek a gyerekeknek

Az olvasás népszerűsítése Győrben: Ajándék könyvek a gyerekeknek

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően az óvodások és az alsó tagozatos gyerekek olvasást népszerűsítő csomagot kapnak. Borkai Zsolt polgármester a Bartók úti óvoda lurkóit lepte meg a könyvekkel.

Az első csomagokat Borkai Zsolt és Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató adta át a kicsiknek a Bartók Béla úti intézményben. A polgármester a gyerekeknek elmondta, az óvodában a játéké a főszerep, de egy kicsit már a jövőre is készülni kell, hiszen hamar eljönnek az iskolai évek. Hozzátette, sajnos manapság kevesen szeretnek olvasni. A gyerekeknek azt tanácsolta, fedezzék fel a könyveket, majd később az olvasás örömét. Mint mondta, minden könyv egy új kaland, aminek felfedezése rájuk, a leendő olvasókra vár.

Horváth Sándor Domonkos kifejtette, az önkormányzat részt vett a TÁMOP 3.2.4-08-01 pályázaton, amelynek szakmai megvalósítója a Galógczi Erzsébet Városi Könyvtár. A pályázat összege tizenötmillió forint, amit olvasásnépszerűsítésre fordítanak.

A csomagok fontos része Szabó T. Anna költő könyvecskéje a Halló Lali című interaktív füzet. A történet folyamán a főszereplő elveszett könyvét kutatja a könyvtárban. Ezen kívül van benne könyvjelző, illetve a könyvtár programjait is ismertető tanév-naptár, zsírkréta.

A csomagot az alsó tagozatos és a nagycsoportos gyerekek kapják meg szeptember hónapban. A program keretében új, többnyelvű gyermekkönyvtári honlap készült, olvasást népszerűsítő vetélkedőket, drámapedagógiai foglalkozásokat és mesekuckókat szerveznek.

A program célja, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését az olvasás, a könyvek iránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.