Városlista
2019. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2019. Június 28. 06:22, péntek | Helyi sport

Balázs Krisztián két szeren is döntőbe jutott a győri junior torna-vb-n

Balázs Krisztián két szeren is döntőbe jutott a győri junior torna-vb-n

Balázs Krisztián korláton és nyújtón bejutott a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató fináléba a Győrben zajló első junior torna-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

Városunk ismét sporttörténelmet ír, hiszen Magyarország első olimpiai nagyrendezvénye után két évvel a tornasport történetének első junior korosztályú világbajnokságát is megrendezi 62 nemzet részvételével. A jövő bajnokai Győrben.

„Egész Magyarország büszke arra, hogy Győr ad otthont az első junior torna világbajnokságnak!” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a rendezvény megnyitóján. Hozzátette, sportos múltunkra, jelenünkre, olimpiai bajnokainkra is büszkék vagyunk, Magyarország Kormánya pedig kiemelt figyelmet fordít a fiatalok testmozgására, hiszen a sport, az egészséges életmód a legjobb befektetés a jövőbe. A miniszter kiemelte azt a forradalmi technológiát, amelyet először Győrben alkalmaznak. A különleges szoftver elemzi a bemutatott gyakorlatot, és segítséget nyújt a pontszám kialakításában a bíróknak.

Az FTC-Telekom tehetsége előbbi szeren 13,833 ponttal negyedik, utóbbin 13,133 ponttal ötödik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.

Az összetett aranyérmet a japán Oka Sinoszuke nyerte meg honfitársa, Doi Rjoszuke és az ukrán Ilja Kovtun előtt. A csapatversenyben szintén a japánok diadalmaskodtak az ukránokat és az olaszokat megelőzve. A Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám alkotta magyar csapat az első csoportban mutatta be a gyakorlatait, és 148,470 ponttal 17. helyen végzett.

"Egykori tornászként nagy öröm számomra a világbajnokság rendezése, ahogy szívügyem a tornasport fejlődése is. Örülök, hogy az EYOF tornaversenyei után ismét egy ilyen rangos eseményt rendezhetünk, mert ezzel hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy minél több fiatal élje át testközelből ennek a gyönyörű sportágnak a szépségeit, és maguk is tornázni kezdjenek.” – fogalmazott a csütörtöki megnyitón Borkai Zsolt polgármester, aki a Magyar Állam és a Magyar Torna Szövetség mellett a nemzetközi szövetségnek is köszönetet mondott, hogy megszülethetett az új versenysorozat és, hogy annak első állomása Győr.

Pénteken a nők selejtezőjét rendezik meg, valamint egyéni összetettben és ccsapatversenyben is világbajnokot avatnak.

Forrás: m4sport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 29. 07:05, hétfő | Helyi sport

Győriek aranyérme a maratoni kajak-kenu EB utolsó versenynapján

Egy magyar arany- és két ezüstérem született a franciaországi Decize-ben rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján.

2019. Július 22. 06:10, hétfő | Helyi sport

Először Európa- bajnokok a magyar lányok!

Történetében először Európa-bajnok a magyar csapat - ráadásul hazai pályán, Győrben.

2019. Július 17. 20:30, szerda | Helyi sport

Románia felett is győzött a magyar csapat

Tíz gólos különbséggel nyertek Kácsorék az Audi Arénában szerda este a románok ellen, ezzel továbbra is 100 százalékos a magyar válogatott a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokságon.

2019. Július 17. 19:23, szerda | Helyi sport

Rangos kitüntetést kapott Danyi Gábor

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője nemrég Ormai László-díjat vehetett át.