Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. Június 28. 06:22, péntek | Helyi sport

Balázs Krisztián két szeren is döntőbe jutott a győri junior torna-vb-n

Balázs Krisztián két szeren is döntőbe jutott a győri junior torna-vb-n

Balázs Krisztián korláton és nyújtón bejutott a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató fináléba a Győrben zajló első junior torna-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

Városunk ismét sporttörténelmet ír, hiszen Magyarország első olimpiai nagyrendezvénye után két évvel a tornasport történetének első junior korosztályú világbajnokságát is megrendezi 62 nemzet részvételével. A jövő bajnokai Győrben.

„Egész Magyarország büszke arra, hogy Győr ad otthont az első junior torna világbajnokságnak!” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a rendezvény megnyitóján. Hozzátette, sportos múltunkra, jelenünkre, olimpiai bajnokainkra is büszkék vagyunk, Magyarország Kormánya pedig kiemelt figyelmet fordít a fiatalok testmozgására, hiszen a sport, az egészséges életmód a legjobb befektetés a jövőbe. A miniszter kiemelte azt a forradalmi technológiát, amelyet először Győrben alkalmaznak. A különleges szoftver elemzi a bemutatott gyakorlatot, és segítséget nyújt a pontszám kialakításában a bíróknak.

Az FTC-Telekom tehetsége előbbi szeren 13,833 ponttal negyedik, utóbbin 13,133 ponttal ötödik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe.

Az összetett aranyérmet a japán Oka Sinoszuke nyerte meg honfitársa, Doi Rjoszuke és az ukrán Ilja Kovtun előtt. A csapatversenyben szintén a japánok diadalmaskodtak az ukránokat és az olaszokat megelőzve. A Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám alkotta magyar csapat az első csoportban mutatta be a gyakorlatait, és 148,470 ponttal 17. helyen végzett.

"Egykori tornászként nagy öröm számomra a világbajnokság rendezése, ahogy szívügyem a tornasport fejlődése is. Örülök, hogy az EYOF tornaversenyei után ismét egy ilyen rangos eseményt rendezhetünk, mert ezzel hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy minél több fiatal élje át testközelből ennek a gyönyörű sportágnak a szépségeit, és maguk is tornázni kezdjenek.” – fogalmazott a csütörtöki megnyitón Borkai Zsolt polgármester, aki a Magyar Állam és a Magyar Torna Szövetség mellett a nemzetközi szövetségnek is köszönetet mondott, hogy megszülethetett az új versenysorozat és, hogy annak első állomása Győr.

Pénteken a nők selejtezőjét rendezik meg, valamint egyéni összetettben és ccsapatversenyben is világbajnokot avatnak.

Forrás: m4sport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 08. 15:58, szerda | Helyi sport

Győrbe a második napon érkeznek, közel 200 országban közvetítik majd a Giro d'Italiát

Budapesten és Nyugat-Magyarország látványos turisztikai célpontjai mellett halad majd végig a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia magyarországi útvonala május 9. és 11. között.

2020. Január 06. 13:57, hétfő | Helyi sport

Kammerer Zoltánék rekordot döntöttek Amerikában

Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Dávid Zoltán kajakozta minden idők eddigi legjobb idejét a Colorado folyó kijelölt szakaszán.

2020. Január 03. 19:24, péntek | Helyi sport

Meghalt az ETO-legenda

70 éves korában pénteken elhunyt a kétszeres magyar bajnok Mile Sándor. - tette közzé az ETO Győr csapata.

2019. December 30. 09:15, hétfő | Helyi sport

Szuperrangadós győzelemmel zárja az évet az Audi ETO

Az év utolsó bajnoki fordulójában a Ferencváros otthonában lépett pályára a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC.