Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 08. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Csikár Andrea

Ballag már a vén diák

Ballag már a vén diák

A ballagás, egy vízválasztó a diákok életében. Ezután mi is következzen: A "nagy betűs" élet? Vagy ismét beülni az iskolapadba? Változások egy tanuló életében.

Az általános iskolások belekóstolnak az életük alapjainak megtételéhez szükséges iskolai követelményekbe, a középiskolások viszont, döntések előtt állva mondanak búcsút a középiskolai éveiknek.


Minden évben nagy felhajtással jár a ballagás város szerte. A virágboltokban kígyózó sorok, éttermekben lefoglalt asztalok, ablakokon áradó ballagási ebéd illata. Családonként változik ki miként ünnepli eme eseményt. Valaki távol a világ zajától kis családi körben, valaki viszont világra szóló bulit tart csemetéjének, evvel jutalmazva elért eredményeit. Nem vagyunk egyformák a ballagási szokásokban sem.
A szülők pénztárcáját nem kímélve tartják meg a távozást az iskoláktól. Ballagási ruha, fodrász, smink, tabló és még sorolhatnám. Nagy fejtörés a szülő számára, hogy indítsa útnak gyermekét. Szülőnek egyik legfontosabb fordulópontja, hogy gyermeke milyen úton tart tovább az életében. Megkérdeztünk pár diákot, miként képzeli el jövőjét és hol szeretne tartani 10 év múlva. A diákok többsége inkább tovább tanulna evvel bővítve a lehetőségüket, de volt olyan megkérdezett aki inkább a munkát választja. Konkrét elképzelésük még nincs a jövőt illetően, még nem döntötték el mi is áll hozzájuk közel. Sodródni akarnak az árral és ha egy olyan lehetőség adódna ami az érdeklődésüket felkelti, avval élni szeretnének lehet ez akár külföld is. A ballagók meghitt otthoni körülmények között ünneplik, tovább lépésüket. Virágcsokrokkal és pénzzel lepték meg a családtagok a fiatalokat. A tanulók ezen a napon egy fokkal feljebb léptek a felnőtté válás lépcsőjén. A tudást amit kaptak a jövőben hasznosítják vagy tovább gyarapítják. A siker önmagunkban rejlik...

Címkék: érettségi, ballagás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.