Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 09. 07:20, szerda | Helyi

Bécsi párharc a csoportelsőségért: Hypo-ETO KC ma 20.20 órakor

Bécsi párharc a csoportelsőségért: Hypo-ETO KC ma 20.20 órakor

Győzelem esetén a női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportját is megnyerheti a Győri Audi ETO KC szerdán este a Hypo otthonában, ezzel biztosíthatja helyét a középdöntőben.

A Pálinger Katalin, Vérten Orsolya és Kovacsics Anikó hiányát is elbíró magyar csapat szombaton álomjátékkal verte 35-20-ra a dán Randerst, és ha "nem ereszt le" látványosan, akkor a Maria Enzersdorfban 20:20 órakor kezdődő összecsapáson is győz a Németh András vezette, Temes Bernadettet és Rédei-Soós Viktóriát is foglalkoztató együttes ellen.

A találkozót eredetileg októberben közepén rendezték volna, ám a Hypóban nyolc, a Győrben pedig egy brazil játszik, nekik a Pánamerikai Játékokon sikerült kivívni hazájuk válogatottjával a londoni olimpiai részvételt.

A Hypo szintén szombaton nagy csatában verte a Metzet, és halvány esélye maradt a továbbjutásra, ehhez azonban nem csak szerdán, hanem vasárnap is le kellene győznie a Győrt, ami szinte lehetetlen feladatnak ígérkezik. A papírforma alapján azonban az ETO már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyeri a kvartettet, így kedvező helyzetből várhatja majd a középdöntős csoportok november 15-i sorsolását.

Szerdán a női és férfi NB I-ben is lesz egy-egy rangadó. A női KEK-ben címvédő FTC - amely pillanatnyilag a harmadik, de a vesztett pontokat tekintve a Győr mögött a második -, a negyedik pozíciót elfoglaló Debrecent fogadja 18:45-kor a Népligetben. A hétvégén mindkét gárda magabiztosan nyert a KEK-ben, sőt, a DVSC már tovább is jutott a nyolcaddöntőbe.

A Budapest Bank férfi ligában a negyedik Tatabánya látja vendégül este 6-kor a Szegedet, amely október 29-én legyőzte a három és fél éve itthon veretlen Veszprémet, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt áll a második helyen. A hazaiak reménye lehet, hogy a múlt heti szerbiai válogatott tornáról kicsit fáradtan érkeznek vissza a Tisza-parti játékosok.

A szerdai program:
női BL, C csoport, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Hypo NÖ (osztrák) - Győri Audi ETO KC, Maria Enzersdorf 20:20 ó

Az állás:
1. Győr 6 pont/4 mérkőzés (119-96)
2. Randers (dán) 6/5 (143-145)
3. Metz (francia) 4/5
4. Hypo NÖ 2/4

Az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A kvartett további programja:
Metz-Randers, szombat 18:30 ó
Győr-Hypo NÖ, vasárnap 17:15 ó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.