Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. November 23. 09:16, szerda | Helyi

Beethoven, a válságkezelő

Beethoven, a válságkezelő

A német zeneszerző szenvedéssel teli életéről Prof. Dr. Erika Schuchardt kultúrtörténész, író tartott előadást az Audi Hungaria Iskolaközpont diákjainak, tanárainak és néhány szülőnek.

Az intézmény közleménye szerint az egyetemi docens előadása a Kiutak a krízisből című könyvére alapult, amelyet öt nyelvre, köztük magyarra is lefordítottak. Az írónő a mester rendkívüli válságkezelési képességét vázolta fel, összegezvén a kutatói munkáját, amelyhez számtalan forrást, mint például Beethoven naplóit és leveleit is tanulmányozta.

Prof. Dr. Erika Schuchardt megindítóan számolt be Beethoven válsághelyzetekkel teli életútjáról, amely a zseniális zeneszerzőt mély depresszióba vezette; ebből végül munkadühével sikerült kiszabadulnia. Életének ebben a szakaszában olyan csodálatos zeneműveket komponált, amelyeket a mai napig a zenetörténet legkiválóbb műalkotásai sorában tartanak számon.

A kultúrtörténész arra buzdította a jelenlévő fiatalokat, hogy Beethovenre krízismenedzserként tekintsenek, hiszen üzenete a jelen időben is példamutató lehet. A program részeként az iskola diákjai, ének-zene tanáruk és egy hegedűművész támogatásával, a komponista néhány zeneművét is előadták.

Az előadás után Prof. Dr. Erika Schuchardt készségesen válaszolta meg a kérdéseket. Könyve egy-egy dedikált példányával ajándékozta meg a diákokat, akiket arra kért, támogassák a Gloria victis-projektet, amelyet szívügyének tekint.

Kérte, hogy mindenki csatlakozzon az online-petícióhoz, mert amennyiben elég aláírást sikerül összegyűjteni, a Csömörön található emlékmű mintájára Berlinben is létre tudnak hozni egyet a kommunizmus több mint 100 millió áldozata emlékére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense