Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 05. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Agromonitor.hu

Beindult az árharc: Győrben olcsóbbak az élelmiszerek, mint egy évvel ezelőtt

Beindult az árharc: Győrben olcsóbbak az élelmiszerek, mint egy évvel ezelőtt

Az utóbbi négy esztendő brutális áremelései után legnagyobb meglepetésre az alapvető élelmiszerek nemhogy nem váltak szilvesztert követően még drágábbá, de bizonyos termékek árai még csökkentek is 2011 januárjához képest

Holott a 27 százalékos áfa már életbe lépett - emlékeztet a lap. Felmérésük szerint 1 kiló gyulai kolbász ára például mindkét áruházlánc üzletében jelentősen csökkent - a Tescóban közel 1000 forinttal kínáltak olcsóbban a leghíresebb magyar kolbászt, mint 2011 elején -, de az elmúlt években mindig csak egyre drágább kenyérért is durván 100 forinttal kell kevesebbet fizetnünk.

A férfiak nagy-nagy örömére a sör maradt körülbelül ugyanazon az áron, ahol egy évvel ezelőtt állt, míg a háziasszonyok boldogságára az étolaj, a tej és a tojás ára esetében szintén mintha megállt volna az idő.

Kérdéses azonban, hogy az áruházláncok meddig vállalják magukra az áfaemelést, azaz két-három hónap múlva is hasonló árkategóriákkal találkozunk-e, vagy akkor már a fogyasztóknak kell állniuk Eurpa legmagasabb rátájú forgalmi adóját.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2010 és 2011 novembere között az élelmiszerek árai 5,1 százalékkal emelkedtek hazánkban. Néhány termék ára jelentősen nőtt: a cukor 42,4 százalékkal, a margarin 24,4, a sertészsiradék 18,6, a kávé 16,4, míg a liszt 13,3 százalékkal. Az idényáras élelmiszerek, a burgonya, a friss zöldség, a gyümölcs ára ugyanakkor közel 11 százalékkal csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.