Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 18. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Bélszín, libamáj és báránycomb: 13 ezer forintos vacsorák jótékonyságból

Bélszín, libamáj és báránycomb: 13 ezer forintos vacsorák jótékonyságból

Pazar jótékonysági vacsorasorozatot indít útjára Győrben négy gasztronómiai nagymester: a negyedévente megrendezett akció első állomását jövő pénteken, az egyik belvárosi étteremben rendezik.

A városháza honlapján is elérhető tájékoztatóban az áll, hogy a fejenként 13 ezer 500 forintos belépőkből befolyó összeget teljes egészében a Magyar Gyermekmentő Alapítvány győri képviseletének ajánlják fel.

Az ötfogásos menüt úgy osztotta el egymás között a szakácscsapat, hogy minden állomás egyikük felségterülete, a desszert pedig nagy nyolckezes lesz. A bélszínre és libamáj carpaccióra épülő előételt Edvi László, a leveseket képviselő gazpachót Suga Péter, a kacsamellalapú meleg előételt Turcsán Tamás, a fehérbab pürével és zöldséges kolbászraguval bolondított báránycombot Csidei tamás jegyzi, a közös mű pedig a csokoládés körtetorta szőlőkoktéllal és vaníliafagylalttal nevet viseli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.