Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 03. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: NSO.hu

Borkai Zsolt: 2014 után csak Győrre és a MOB-ra koncentrálnék!

Borkai Zsolt: 2014 után csak Győrre és a MOB-ra koncentrálnék!

A MOB elnöke a sportnapilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a következő ciklusban már nem kíván parlamenti képviselőként tevékenykedni.

Győrre és az Olimpiai Bizottságra helyezne nagyobb hangsúlyt. Néhány hónapja három aranyat jósolt Londonra, most módosított, már négynél tart.

Fiatalos lendülettel látott munkához 2010 novemberében Borkai Zsolt, aki országgyűlési képviselőként valamint Győr polgármestereként addig is el volt látva feladattal. Mint mondta, kiváló csapattal dolgozik minden területen, így képes csak összeegyeztetni a feladatait. Lelkiismeret furdalása csak a családjával szemben van, ők sokkal kevesebbet látták az elmúlt időszakban.

Január elsejétől a MOB-ra és persze az elnökre még nagyobb feladat hárul, egyedül ez a szervezet irányítja egyetlen köztestületként a magyar sportmozgalmat. Katasztrofális viszonyokat örököltek, az előző kormányzat nem kezelte prioritásként a sportot, ez meg is látszott a szervezettségen. Lassan egyenesbe kerülnek, de ennek eredményei még Rióban sem látszanak majd, talán az utána következő nyári játékokon. Válságos időszakban is bizakodó, hiszen a TAO bevezetése nemcsak az öt látványsportnak segítség. Pénzek átcsoportosításával a többi sportág is profitálhat a megnövekedett forrásokból.

Nem csoda, hogy szíve csücske a torna, nagyon szorít Berki Krisztiánért. Őt első számú esélyesnek tekinti, reméli, a kiváló tornász mellett még jónéhányan dobogóra állnak Londonban. Felfelé módosította néhány hónappal ezelőtti elvárásait, immár négy aranyéremben reménykedik. Minimum.

Címkék: Borkai Zsolt, mob

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.