Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 12. 10:03, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Buszbaleset Kapuvárnál - Szerződést hosszabbított a Győrrel a HAT-AGRO

Buszbaleset Kapuvárnál - Szerződést hosszabbított a Győrrel a HAT-AGRO

Újabb egy évre a HAT-AGRO marad a győri női kosárlabdaklub névadó szponzora - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Fűzy András elnök.

Mint mondta, tavaly kötöttek egy plusz egyéves szerződést a mezőgazdasági termékeket forgalmazó társasággal; ennek második üteméről már a csapatot a hét végén ért súlyos baleset előtt megállapodtak, de az arról szóló dokumentumokat a napokban írták alá.

A szponzoráció mértékéről annyit mondott el az elnök: nyolc számjegyű összegről van szó, ami a csapat költségeinek 8-10 százalékát fedezi.Szeptember 7-én, szombaton délután Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze egy személyautóval a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát a soproni mérkőzésre szállító autóbusz. A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét; rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak még kórházban.

A csapat egyetlen ép és egészséges tagja, az amerikai Daniella Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején, szerdán már elkezdte az edzést. Fűzy András klubelnök szerdai közlése szerint csak a magyar és az Euroligában indul a csapat. Azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

MTI Fotó: MTI Hírcentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.