Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 12. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Cserje és fametszés Győrben

Cserje és fametszés Győrben

A Győr-Szol Zrt. a 2012. január 10-ig beérkezett lakossági észrevételek és a szakmai szükségesség figyelembe vételével, a győri közterületeket érintően megkezdte a téli metszési program végrehajtását.

A munka során jelenleg a cserje és fametszést végzik a GYŐR-SZOL Zrt. szakemberei. A program szerint végzett beavatkozás olyan helyszíneken aktuális, ahol szakmailag szükséges a metszés, illetve ahol a cserjék vagy fák ágai közel nőttek az épületekhez, vagy az ágak a közlekedést zavarják. Azon cserjék/cserjefoltok esetében, ahol a növényállomány túl sűrű, ott ritkítás történik, így többek között könnyebben takaríthatóvá válik a zöldfelület. Ahol elszáradt ágak vannak, ott azokat távolítják el, az így elvégzett ifjító metszésnek köszönhetően a fiatalabb növényi részek erőteljesebben növekednek majd. Az azt elviselő növényfajok esetében – pl.: fagyal, tűztövis - erőteljesebb visszavágás is indokolt lehet.

A szükséges cserje és fametszés Győr belvárosában minden évben megtörténik. Győr-Ménfőcsanak és Gyirmót városrészekben a munka már készen van, jelenleg Adyvárosban dolgoznak a munkatársak, ezt követően tervezetten Marcalváros I. és II. városrészekben, majd a József Attila lakótelepen történik meg a növényzet metszése.

Kosaras gépjármű bevonásával a határozati fakivágásokat a GYŐR-SZOL Zrt. 2012. január 16-tól kezdi meg. Szintén kosara gépjármű bevonásával a koronaalakító, állagmegóvó fametszési tevékenység ez év február közepétől időjárás függvényében történik majd.

A 2012. január 10-e után beérkezett lakossági metszési igényeket a GYŐR-SZOL Zrt. a 2012. decemberi és a 2013. januári, februári és márciusi időszakban, az időjárás függvényében a metszési szezonban tudja majd kezelni.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.