Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2020. Március 10. 15:52, kedd | Belföld

Csúcsrekordot döntött a budapesti Tutanhamon kiállítás látogatottsága

Csúcsrekordot döntött a budapesti Tutanhamon kiállítás látogatottsága

Bár a koronavírus-fertőzés Budapesten is megtorpantotta a kulturális és idegenforgalmi szektort, a kiállítás szervezői megilletődve fogadták, hogy a tárlat továbbra is zavartalan sikernek örvend.

Az új helyzetben fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal, így többek között információs panelekkel, a közönségforgalmi mosdókban antibakteriális kézmosókkal és folyamatos tájékoztatással igyekeznek megfelelni a biztonsági követelményeknek.

Magyarországon is hatalmas sikernek számít a Tutanhamon kiállítás

Tavaly novemberben nyitotta meg kapuit Budapesten a Tutanhamon rejtélye és kincsei régészeti-rekonstrukciós kiállítás, amely úgy mutatja be az újbirodalmi 18. dinasztia egyik utolsó királya, a 19 éves korában váratlanul elhunyt Tutanhamon fáraó kriptájának helyiségeit, ahogyan azt a Királyok Völgyében csaknem egy évszázaddal ezelőtt, 1922. november 4-én a rajzolóból lett brit régész, Howard Carter, a KV 62-es sírkamra felfedezője megpillantotta.

Az egyedi installációknak, és a több mint ezer kiállított tárgynak köszönhetően a világ egyik leghíresebb tárlata a magyar fővárosban is osztatlan sikert aratott.

A múlt év decemberében Kínából elindult koronavírus járvány miatt a kiállítás szervezői fokozott körültekintéssel igyekeznek megfelelni az ezzel kapcsolatos biztonsági követelményeknek.

„Hiszünk abban, hogy a prevenció és a kellő körültekintés segít a helyzeten. Infopaneleket helyeztünk el a kiállítás területén. Amíg a hatóságok, másként nem rendelik, addig az eddig megszokott rendben tart nyitva a kiállításunk" – nyilatkozta Bátyi Dániel, a JVS Group Magyarország ügyvezető igazgatója.


A kiállítás szervezői folyamatos figyelemmel kísérik a kormányzati operatív törzs ajánlásait

Egyébként a kiállítás vezetősége a tárlat közösségi platformjain is felhívta a figyelmet a fokozott elővigyázatosságra, a következők szerint: Kiállításunk folyamatosan követi a koronavírussal összefüggő közegészségügyi adatokat és információkat.

A közönségforgalmi mosdókban antibakteriális kézmosót, továbbá a koronavírus felismerésével és a helyes kézmosás módjával kapcsolatosan információs táblákat helyeztünk ki.

Sokan érdeklődnek, ezért jelezzük: amíg a közösségi programok látogatását a kormány vagy az illetékes hatóság fel nem függeszti a járvány elkerülése érdekében, addig a kiállítás terveink szerint rendben nyitva tart.

A közösségi felelősség jegyében kérjük, hogy az influenzás (fertőző) tünetekkel rendelkező betegek ne jöjjenek se a kiállításra, se más közösségbe!

Kiemelten kérünk mindenkit, hogy kizárólag zsebkendőbe köhögjön, tüsszögjön, a zsebkendőt dobja a szemetesbe, és mosson (fertőtlenítsen) kezet utána! Kérjük vendégeinket, hogy kövessék a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs információit!

"Eddig minden kiállításunk felülmúlta az előző sikerét. A Tutanhamon kiállítás nemcsak a látogatottsági adatok miatt kedves a számunkra, hanem azért is, mert egy tudományos szempontból is világszenzációnak számító tárlatot sikerült Budapestre hoznunk." – tette hozzá Bátyi Dániel.

A Tutanhamon- rejtélye és kincsei kiállítás az eredeti tervek szerint 2020. április 26-ig tekinthető meg a Komplexben, Budapesten, a VII. kerület Király utca 26 . szám alatt.

Forrás: JVS Group Magyarország; origo.hu

Főkép: Hirling Bálint - Origo

Kép: JVS Group

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 31. 17:01, szombat | Belföld

Biztonságosak a magyar termesztésű sütőtökök

A Szupermenta program szezonális tesztjében 11 hazai termesztésű sütőtököt vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, és megállapították, hogy biztonságosak a magyar termesztésű, sütnivaló tökök.

2020. Október 31. 13:08, szombat | Belföld

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Közel 350 ezren vettek részt a legnagyobb szabadidősport rendezvénysorozaton

2020. Október 31. 10:44, szombat | Belföld

Véradásra buzdítja a fiatalokat a vöröskereszt

Fiatalok számára indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt - hangzott el az M1 csatorna szombat reggeli adásában.

2020. Október 31. 09:43, szombat | Belföld

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén

Országszerte sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját mindenszentek és halottak napja alkalmából a hétvégén és jövő hétfőn.