Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Május 11. 10:16, csütörtök | Helyi

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

A május 11-én induló Öt Templom Fesztivál, idén a 10. Színházi Olimpia kiemelt vidéki eseményeként templomi koncertek mellett különleges hazai és külföldi színházi előadásokkal várja közönségét.

A 18. alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivál Magyarország egyetlen, az európai fesztivál szövetség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja. Helyszínéül Győr – Újváros egyet-len utcájában, az európai történelmi egyházak egy egy temploma szolgál. A szervezők különleges helyszíneihez minden évben olyan összművészeti programkínálatot állíta-nak össze, amik a hely és az idő szellemében közvetítenek minőségi kulturális élményt a közön-ségnek. A fesztivál programján kezdetektől szerepelnek szakrális színházi produkciók, amik temp-lomterekben, kamaraszínházi helyszíneken kerülnek bemutatásra.

2023-ban, a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva, a fesztivál szervezői a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett, Ázsiától Európá-ig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.

A színházi előadások mellett a fesztivál zenei kínálata is hagyományosan minőségi és széles műfaji skálán mozog.

A fesztivál programja idén sem lenne teljes a Székely Zoltán művészettörténész és Pál Kálmán fesztiváligazgató által vezetett templomtörténeti túrák és a házigazda gyülekezetekben zajló vallási szertartások nélkül.

A fesztivál részletes programja az ottemplom.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.