Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Május 11. 10:16, csütörtök | Helyi

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

A május 11-én induló Öt Templom Fesztivál, idén a 10. Színházi Olimpia kiemelt vidéki eseményeként templomi koncertek mellett különleges hazai és külföldi színházi előadásokkal várja közönségét.

A 18. alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivál Magyarország egyetlen, az európai fesztivál szövetség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja. Helyszínéül Győr – Újváros egyet-len utcájában, az európai történelmi egyházak egy egy temploma szolgál. A szervezők különleges helyszíneihez minden évben olyan összművészeti programkínálatot állíta-nak össze, amik a hely és az idő szellemében közvetítenek minőségi kulturális élményt a közön-ségnek. A fesztivál programján kezdetektől szerepelnek szakrális színházi produkciók, amik temp-lomterekben, kamaraszínházi helyszíneken kerülnek bemutatásra.

2023-ban, a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva, a fesztivál szervezői a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett, Ázsiától Európá-ig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.

A színházi előadások mellett a fesztivál zenei kínálata is hagyományosan minőségi és széles műfaji skálán mozog.

A fesztivál programja idén sem lenne teljes a Székely Zoltán művészettörténész és Pál Kálmán fesztiváligazgató által vezetett templomtörténeti túrák és a házigazda gyülekezetekben zajló vallási szertartások nélkül.

A fesztivál részletes programja az ottemplom.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 09:15, péntek | Helyi

Adalékok az Oppenheimer filmhez

A hivatalos tartalmi leírás szerint a film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól

2023. Szeptember 29. 08:17, péntek | Helyi

Betyártalálkozó Láziban

A rossz időjárás ellenére is sokan látogattak ki a hétvégén Láziba, ahol első alkalommal tartották meg a Bakonyaljai Hagyományteremtő Betyártalálkozót.

2023. Szeptember 29. 07:16, péntek | Helyi

Éjjel-nappal lehet könyvet kölcsönözni az automatából

A sikeres tesztüzem után élesben is elindult a győri könyvtár könyvkölcsönző automata szolgáltatása.

2023. Szeptember 28. 09:16, csütörtök | Helyi

Újabb két holland világbajnok kézilabdázót igazol a Győr

Az egyaránt világbajnok holland Dione Housheer és Bo van Wetering jövő nyártól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.