Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2023. Május 11. 10:16, csütörtök | Helyi

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

A május 11-én induló Öt Templom Fesztivál, idén a 10. Színházi Olimpia kiemelt vidéki eseményeként templomi koncertek mellett különleges hazai és külföldi színházi előadásokkal várja közönségét.

A 18. alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivál Magyarország egyetlen, az európai fesztivál szövetség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja. Helyszínéül Győr – Újváros egyet-len utcájában, az európai történelmi egyházak egy egy temploma szolgál. A szervezők különleges helyszíneihez minden évben olyan összművészeti programkínálatot állíta-nak össze, amik a hely és az idő szellemében közvetítenek minőségi kulturális élményt a közön-ségnek. A fesztivál programján kezdetektől szerepelnek szakrális színházi produkciók, amik temp-lomterekben, kamaraszínházi helyszíneken kerülnek bemutatásra.

2023-ban, a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva, a fesztivál szervezői a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett, Ázsiától Európá-ig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg.

A színházi előadások mellett a fesztivál zenei kínálata is hagyományosan minőségi és széles műfaji skálán mozog.

A fesztivál programja idén sem lenne teljes a Székely Zoltán művészettörténész és Pál Kálmán fesztiváligazgató által vezetett templomtörténeti túrák és a házigazda gyülekezetekben zajló vallási szertartások nélkül.

A fesztivál részletes programja az ottemplom.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 09:13, szombat | Helyi

Hőgutát is okozhat a tartós káníkula

Nem enged szorításából a kánikula. A legtöbb embert megviseli a tartós hőhullám, és ha nem védekezünk a meleg ellen, a szervezet a legváltozatosabb módon jelezheti, hogy valami nincs rendben.

2024. Július 13. 08:14, szombat | Helyi

Raklapokból építettek múzeumot a gyerekek

Az Eiffel-torony kicsinyített mását is elkészítették a gyerekek a Generációk Háza raklapos táborában.

2024. Július 13. 07:14, szombat | Helyi

Hugoo-ra várva: van, akinek hiányzik az EYOF jelképes kabalafigurája

Ugyan nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt elvitték helyéről Hugoo-t, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jelképét az olimpiai sportpark bejáratától

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.