Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 14. 06:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Csütörtöktől látható a mozikban a felújított Vízipók-csodapók

Csütörtöktől látható a mozikban a felújított Vízipók-csodapók

Április 18-tól látható a mozikban a digitálisan felújított Vízipók-csodapók - közölte a forgalmazó az MTI-vel.

A közlemény szerint a legendás, 1983-as egészestés rajzfilm restaurálása több mint fél éven át tartott, kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat, valamint a színeket is felfrissítették.

A Vízipók-csodapókot a Kertész György és Szabó Szabolcs forgatókönyve alapján született rajzfilmsorozat első két szériájának 14 epizódjából állítottak össze, amelyekhez az egyik rendező, Haui József készített összekötő jeleneteket.

A történet főhőse Vízipók, aki földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók, aki kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes - írja a közlemény.

A mozifilm a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének gyártásában készült. A sorozat dramaturgja Bálint Ágnes volt.

"A Vízipók egyszerre ismeretterjesztő, szórakoztató, kedves, nevelő szándékú, és sok pozitív értéket hordoz" - idézi a közlemény Mikulás Ferencet, a Kecskemétfilm igazgatóját, a film producerét.

A digitálisan felújított egészestés Vízipók-csodapók a Mozinet forgalmazásában látható csütörtöktől a mozikban - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.