Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 04. 09:12, péntek | Helyi

Cukrász lett a Győri Balett táncművésze - Csütörtökön nyitott a Málna

Cukrász lett a Győri Balett táncművésze - Csütörtökön nyitott a Málna

Kolonics Zoltán cukrászdanyitása annyit tesz, hogy a hazai legjobbak közül vág bele valaki egy saját üzlet nyitásába. A Málna The Pastry Shop csütörtökön nyílt meg, Budapesten.

A cukrász, aki ötcsillagos szállodák, valamint a Gerbeaud konyháján tette le a névjegyét, majd nemzetközi cukrászversenyeken volt “edző”, a saját hely nyitásával részben, mint üzletember is megméretteti magát. Akárcsak Budapest ínyenc édességkedvelői, hiszen egy olyan hely nyílt most a városban (a Zazzi helyén), ahol nem csak lájkokban mérhetjük az elismerésünket egy valódi tudást és kreativitást felmutató, valódi alapanyagokból dolgozó hazai cukrászat felé.

A Kolosy tér környéke egy kis város a városban. A kis sétálóutca rész, az árkádok, a Duna közelsége és a hegy lába igazán alkalmas terep egy cuki helynek. Merthogy a Málna feltétlenül az lett. Rá is kérdeztünk, hogy minek köszönhető az egyértelműen nőiesre, rózsaszínre hangolt stíl? Mint kiderült, az egészséges leosztás úgy néz ki Kolonics Zoltán és Varga Ágnes balettáncos, a Győri Balett magántáncosa között, hogy Zoltáné a műhely, ez az ő terepe; a párjáé pedig a vendégtér.

A balett-táncos múltat cukrász jelenre váltó Ágnes sok évvel Kolonics Zoltán után ugyanabban a párizsi iskolában tanult cukrászatot egyébként. A Le Rose d’Agnes desszert kapcsán pedig ne legyen kétségünk, hogy a Törley rosé pezsgőjével készülő édességnek ki volt a múzsája. A franciás desszertek között találunk magyar újragondolásokat is, illetve gabona-, tej-, tojás- és cukormentes alternatívák is készülnek a konyhán.

Jó érzékkel nyúltunk bele a cukrászda két büszkeségébe is. Az Oroszkrém torta félgömbről csak annyit mondanánk, hogyha aromák és utánzatok helyett nagyra értékeljük a valódi angolkrémből főzött bavaroise-t, a valódi rum és cointreau ízét, no és a szó szerint selymes Callebaut Velvet fehércsokoládét, bátran bökjünk rá.

A Málna még szépül a napokban, az Olaszországból érkező fagylaltpult például még úton van. De a foglalások és tortarendelések már most érkeznek, amikor még jóformán száradnak a falak (egy kis gegként a szintén csajos tapéta a plafonon kapott helyet), a Málna logója pedig egy macaront idéz.

Bízunk benne, hogy a magyar közönség felkészült arra, hogy értse és értékelje, mi kerül desszertenként 950 forintba. Az igazi mogyoró, pisztácia, a csúcscsokoládé, a francia tejszín és vaj… Tovább is van, mondjuk még?

Mondjuk még, hamarosan ugyanis nagyinterjúval jelentkezünk Kolonics Zoltánnal!

Málna The Pastry Shop Facebook
Cím: Budapest III. kerület, Bécsi út 57-61.
Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10 és 18 óra között

Forrás: diningguide.hu

Fotó: Tóth Zoltán - ©ballerinaprojectgyor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.