Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2022. Augusztus 29. 08:14, hétfő | Helyi

Cukrot fogyasztottak a méhek, zöld és kék lett a méz

Cukrot fogyasztottak a méhek, zöld és kék lett a méz

2012-ben kék és zöld árnyalatú mézet kezdtek el termelni a méhek északkelet-franciaországi gazdaságokban – írja a National Geographic. A színes méz nem volt értékesíthető, mert nem felelt meg a francia előírásoknak: nem növényi nektárból készült, és eltért a méz szokásos színétől.

A régióban évente ezer tonna mézet állatanak elő. A térségben a kemény tél után a magas méhpusztulási arány és az alacsony termelés eleve komoly problémát okozott, ezt tetézte a bizarr mézszín. Ribeauville városának méhészei vizsgálatba kezdtek, hogy megértsék a jelenség okát.

Mint kiderült, a helyi rovarok ahelyett, hogy a virágok nektárját gyűjtötték volna, színes M&M’s-es cukorhéjak maradványait fogyasztották. A cukorkát egy 4 kilométerre fekvő biogázüzem dolgozta fel.

A létesítmény a méhészekkel egy időben fedezte fel a problémát, és gyorsan kitakarította a kültéri, fedetlen konténereket, amelyekben az édességet tárolták. A maradványokat ezt követően már egy fedett csarnokban raktározták.

Címkék: cukor, méh, méz

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:14, hétfő | Helyi

Díszdiplomákat adtak át a Széchenyi István Egyetemen

Harminc tanító vehetett át emlékdiplomát a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán több évtizedes életpályájuk elismeréseként.

2023. Szeptember 25. 08:15, hétfő | Helyi

Remek évet zárt a győri kajak-kenu

A győri Városházán köszöntötték az idei év legjobb kajakosait és kenusait

2023. Szeptember 25. 07:16, hétfő | Helyi

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, szeptember 25-én, hétfőn földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén.

2023. Szeptember 24. 09:16, vasárnap | Helyi

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el.