Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2022. Augusztus 29. 08:14, hétfő | Helyi

Cukrot fogyasztottak a méhek, zöld és kék lett a méz

Cukrot fogyasztottak a méhek, zöld és kék lett a méz

2012-ben kék és zöld árnyalatú mézet kezdtek el termelni a méhek északkelet-franciaországi gazdaságokban – írja a National Geographic. A színes méz nem volt értékesíthető, mert nem felelt meg a francia előírásoknak: nem növényi nektárból készült, és eltért a méz szokásos színétől.

A régióban évente ezer tonna mézet állatanak elő. A térségben a kemény tél után a magas méhpusztulási arány és az alacsony termelés eleve komoly problémát okozott, ezt tetézte a bizarr mézszín. Ribeauville városának méhészei vizsgálatba kezdtek, hogy megértsék a jelenség okát.

Mint kiderült, a helyi rovarok ahelyett, hogy a virágok nektárját gyűjtötték volna, színes M&M’s-es cukorhéjak maradványait fogyasztották. A cukorkát egy 4 kilométerre fekvő biogázüzem dolgozta fel.

A létesítmény a méhészekkel egy időben fedezte fel a problémát, és gyorsan kitakarította a kültéri, fedetlen konténereket, amelyekben az édességet tárolták. A maradványokat ezt követően már egy fedett csarnokban raktározták.

Címkék: cukor, méh, méz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:12, péntek | Helyi

Már népbetegség az elhízás: Győrben és Sopronban is Botra fel! túra

A korábbi évek sikereit követve 2024-ben hatodik alkalommal startol el a Botra fel! a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kezdeményezése, melyhez idén a Magyar Diabetes Társaság is csatlakozik.

2024. Május 24. 08:15, péntek | Helyi

Lelki emlékmű a pannonhalmi bazilika

Nyolcszáz éves jubileumát ünnepli idén a Pannonhalmi Főapátság bazilikája.

2024. Május 24. 07:12, péntek | Helyi

Viharkárok: hét platánfa is kidőlt Győrben

A viharos időjárás miatt kedden Győr-Moson-Sopron vármegyében tizenkét alkalommal kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak, főként Győrben és a környező településeken.

2024. Május 23. 09:13, csütörtök | Helyi

Pintér-Péntek maradt az iparkamara elnöke

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara május 8-án.