Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2023. November 20. 09:16, hétfő | Helyi

Dán irányítót igazol a Győri Audi ETO KC

Dán irányítót igazol a Győri Audi ETO KC

A dán Kristina Jörgensen személyében Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes irányítót igazol jövő nyáron a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

A klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az átlövőként is bevethető 25 éves játékos korábban a Horsens, a Skanderborg és a Viborg csapatát erősítette, Győrbe pedig a francia Metztől érkezik majd. Hazája felnőtt válogatottjában 2017-ben mutatkozott be.

Szabó Tamás, a klub nemzetközi és kommunikációs vezetője a Kossuth Rádiónak elmondta, Jörgensen az egyik kulcsjátékosa lehet a csapatnak. Három évre szóló szerződést kötöttek vele, amit nagy eredménynek tekintenek.

Megjegyezte, norvég irányítójukkal, Stine Oftedallal már többször is egyeztettek, és bár hivatalosan még nem, de több helyen már jelezte, hogy valószínűleg más célokat fog előtérbe helyezni. A nyilvánosság elé a világbajnokság után áll majd, és akkor mondja el a pontos terveit.

"A mi feladatunk, hogy az esetleges pótlásáról mindenképpen gondoskodjunk" – szögezte le Szabó, aki szerint legkésőbb januárra végleges lesz az ETO kerete a következő idényre.

Fotó: AFP/JURE MAKOVEC

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. December 06. 09:13, szerda | Helyi

Kis híján tragédiát okozott egy adventi koszorú

November 26-án éjjel egy mosonmagyaróvári családi házban az ablakban elhelyezett adventi koszorú gyertyája meggyújtotta az alatta lévő terítőt, az ablakpárkányt és a műanyag ablakot, valamint a falak is kormozódtak.

2023. December 06. 08:16, szerda | Helyi

A Vaskakasba költözött a Mikulás

Az aulától a padlásig a Mikulást várják a Vaskakas Bábszínházban.

2023. December 06. 07:17, szerda | Helyi

Megújul a mosonmagyaróvári várhíd és környezete

A győri Széchenyi István Egyetem beruházásában, a várárok-rehabilitáció utolsó lépéseként idén decemberben megújul az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karnak otthont adó óvári vár hídja.