Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Február 07. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Dr. Ottófi Rudolfra emlékezünk

Dr. Ottófi Rudolfra emlékezünk

Egy évvel ezelőtt, dr. Ottófi Rudolf, alpolgármester halálával hatalmas veszteség érte Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatát és Győr városát.

A győri városvezetés kedden a sírjánál emlékezett az egykori politikusra, munkatársra, barátra.

Egy évvel ezelőtt, hosszan tartó betegség után hunyt el dr. Ottófi Rudolf. Az alpolgármester halála az egész önkormányzatot megrázta, hiszen egy mindig közvetlen, figyelmes és segítőkész barátot veszítettünk el a személyében. Borkai Zsolt polgármester, dr. Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek, valamint Bolla Péter kabinetfőnök 2012. február 7-én, dr. Ottófi Rudolf halálának egy éves évfordulója alkalmából helyeztek el koszorút az alpolgármester sírjánál, és emlékeztek meg egykori munkatársukról.

Dr. Ottófi Rudolf 1950-ben született Budapesten. 1977 óta élt Győrben, 1989 óta pedig Bácsán. A Széchenyi István Egyetemen geoinformatikát tanított, a FIG (Nemzetközi Földmérő Szövetség) szakmai képzéssel foglalkozó munkabizottságának tagja volt. Az önkormányzatban képviselőként lakókörnyezetének (Bácsa, Kisbácsa, Sárás) érdekeiért dolgozott, 2006-ban és 2010-ben is alpolgármesternek választották. Az egyetemen, családja körében, a városházán, és az egész városban nagy tisztelet övezte, hiszen cselekedeteit az emberségesség, a másokért való tenni akarás, a közösségi összetartozás érzése irányította.

Alpolgármesterként elévülhetetlen érdemeket szerzett Győr oktatási és kulturális életének jobbításában, az egyházakkal és a civil szervezetekkel való együttmunkálkodásban. Munkája során mindig a város érdekeit követte, politikai tevékenységét a keresztény értékek, a nemzeti összetartozás jegyében fejtette ki. Munkásságát a győri közgyűlés posztumusz díszpolgári címmel ismerte el.

Dr. Ottófi Rudolf betegsége idején sem panaszkodott, hanem dolgozott tovább, segített másoknak, amennyire erejéből tellett. A mai nap tehát az emlékezés napja. Emlékezzünk dr. Ottófi Rudolfra egy elhivatott politikusra, felkészült oktatóra, tisztes családapára és igaz, jó barátra.

Borkai Zsolt
Győr Megyei Jogú Város polgármestere

Győr, 2012. február 7.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 09:15, szombat | Helyi

A Mikulás a győri Vásárcsarnokba is ellátogat

A szokásos, gazdag karácsonyi árukínálat mellett idén meglepetés várja a vásárlókat december 6-án a győri vásárcsarnokban. – írja a Győr-Szol.

2023. December 02. 08:16, szombat | Helyi

Korszerűbb lett a hulladékgazdálkodás

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Győr és környéke hulladékgazdálkodását.

2023. December 02. 07:16, szombat | Helyi

Az adventi időszakban megnő a lakástüzek száma

Decembereben jelentősen megnő a lakástüzek száma, naponta országosan átlagosan több, mint 20 otthon gyullad ki, vagyis szinte minden órára jut egy lakástűz.

2023. December 01. 09:15, péntek | Helyi

Kiválóan szerepeltek a UNI-Győri Úszó SE úszói Gödöllőn

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi Egyetem és a Győri Úszó SE együttműködése: Az idei évtől új néven, UNI-Győri Úszó SE néven szerepelnek az ország legjobb vidéki úszócsapatának versenyzői.