Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 25. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Dr. Somogyi Tivadar: hittel, rutinnal, tapasztalattal dolgozik a városrészekért

Dr. Somogyi Tivadar: hittel, rutinnal, tapasztalattal dolgozik a városrészekért

Dr. Somogyi Tivadar a győri képviselőtestület legtapasztaltabb tagja.

Az 1993-ban először kompenzációs listáról, majd 1994-től már egyéni körzetből a közgyűlésbe jutott képviselő nőgyógyászként vált a megyeszékhely elismert közéleti személyiségévé, majd a közvetlen környezetéért, és a városért is tenni akaró politikussá. 2008-ban előbb társadalmi, majd 2010 óta főmegbízatású alpolgármester. A városházi Fidesz-frakció vezetője. Belvárosi képviselőként négyszer szavaztak neki bizalmat a választók, és ezt ötödször is megerősítették 2010-ben a belváros keleti, és a Révfalu déli részében élő polgárok.

- Tizenhat éven át töretlen hittel és lelkesedéssel tevékenykedtem a belvárosért, és nagy kihívásnak, továbbá megtiszteltetésnek éreztem, amikor 2010 októberében meg kellett küzdenem a révfalui szavazók bizalmáért is - kezdte dr. Somogyi Tivadar. - Kilencszáz kérdőívet küldtem szét az önkormányzati választások előtt, hogy meggyőződjem arról, mi fontos igazán a Révfaluban élők számára. Úgy hiszem, sokan érezték, hogy tényleg érdekel a véleményük, és számítok az ötleteikre, javaslataikra. Örülök, hogy meghallgattak, és sikerült közös nevezőre jutnunk. Ennek köszönhető, hogy bár csak másfél év telt el, máris sok fejlesztés megvalósult Révfalu hozzám tartozó részében.

- Melyek ezek?

- Fontos feladat volt a Kossuth-híd szélesítése, mert a közlekedés így könnyebb, biztonságosabb lett. Helyreállítottuk a révfalui temető útjait, a lámpatestek világítását. A lakók kérése volt a Dózsa rakpart, Damjanich utca, Ady Endre utca egyirányúsítása, amelyet szintén megvalósítottunk. Folyamatban van a Damjanich utca 50 évesnél is idősebb, gyönyörű platánfáinak metszése, felfrissítése, amelyet idén befejezünk. A révfalui emberek büszkék a lokálpatriotizmusukra, ezért sokan üdvözölték a Révfalut jelző tábla kihelyezését. Helyreállítottuk az árvízi emlékművet, amelyet idén adunk át a Víz Világnapján. Megvalósult a Találkozás-szobor a Dózsa rakparton. Felújítottuk a Hédervári úti szelektív hulladékszigetet. Sokat dolgoztunk az elmúlt egy, másfél évben, de megérte.

- Vannak tervei a folytatásra?

- Sajnos az utak állapota elég elhanyagolt. Egy részük felújítása 2010-ig ugyan megvalósult, de a munkát folytatni kell. Már idén is költünk erre 20 millió forintot. Fontos közlekedési fejlesztés a Rónay utca, Szövetség utca, és Hédervári út csomópontját érintő új körforgalom. Azon is munkálkodunk, hogy Révfaluban egy kisebb bevásárlóközpont jöjjön létre, a lakók által igényelt élelmiszerbolttal és szolgáltatóházzal.

- Térjünk át a belváros keleti felére. Javában zajlik a rehabilitációs program.

- A legnagyobb változást a Dunakapu tér felújítása jelenti majd, ami a város legszebb, legimpozánsabb része lesz, közösen a Széchenyi térrel. Szeretném, ha az összekötő, kis utcák is megszépülnének, és később sor kerülne majd a II. János Pál pápa tér felújítására is. Fontos, hogy folytatódjon a lakóutca-program, a Tarcsay utca helyreállítása mindenképp előnyt élvez. Megvalósult a Jedlik Ányos út felújítása, a Frigyláda rekonstrukciója, és felépült az új Szódásüveg-szökökút. Több esztétikus kerámiaképet is avattunk a választókörzetemben.

- Fontos változás volt a belvárosi forgalmi rend változása is.

- A történelmi belvárost, közelebbről a Teleki utca, Pálffy utca, Batthyány tér, Tarcsay utca, Móricz Zsigmond rakpart által határolt területet forgalomcsillapított övezetté szeretnénk változtatni, amely olyan kirakata lesz Győrnek, amit megirigyelhet majd minden hazai nagyváros. A belvárosi átmenő forgalom ezáltal Révfalu és a Szigetköz irányából a Széchenyi és a Jedlik-híd felé összpontosul, kiváltva ezzel a centrumot. Szokatlan még az új forgalmi rend, de remélem, hogy megszokják az emberek, és mielőbb mindenki elfogadja a változtatásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.