Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 04. 07:15, szerda | Helyi

Egymillió forintos ösztöndíjat írt ki a Széchenyi István Egyetem

Egymillió forintos ösztöndíjat írt ki a Széchenyi István Egyetem

Ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti tanulmányaiban a győri Széchenyi István Egyetem.

Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban, közölte az intézmény.

A Gólya-ösztöndíjra a 2023/24-es tanév őszi félévében a Széchenyi István Egyetem bármely alapképzési, mesterképzési vagy osztatlan képzési nappali tagozatos szakjára első alkalommal beiratkozott hallgatók jelentkezhetnek.

Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akiknek érettségi bizonyítványának átlaga 4,0 vagy annál magasabb volt. Az elbírálásnál előnyt jelent a közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért helyezés, illetve egyéb releváns tanulmányi, szakmai versenyen elért eredmény. Ugyancsak figyelembe veszik a kiemelkedő sporttevékenységet és a szociális rászorultságot is.

Pályázni október 13-ig lehet.

További részletek a Széchenyi István Egyetem honlapján olvashatók.

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Fotó: Dudás Máté

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.