Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 24. 07:15, hétfő | Helyi

Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a kínai Semcorp vállalat

Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a kínai Semcorp vállalat

A járműipari képzésekben és kutatásokban meghatározó győri Széchenyi István Egyetem a jövőben együttműködik a kínai, hazánkban gyárat építő Semcorp Csoporttal.

A Semcorp Csoport a világ legnagyobb lítiumionakkumulátor-elválasztófilm gyártója. Az elválasztófilm elengedhetetlen eleme az elektromos járművekben, az energiatárolókban és a szórakoztatóelektronikai berendezésekben használt akkumulátoroknak. A cég – amelynek magyarországi, debreceni üzeme már épül – az elmúlt években nagy ismertségre tett szert azáltal is, hogy amerikai gyáráról szól a Netflix „Az amerikai gyáregység” (American Factory) című, Oscar- és Emmy-díjas dokumentumfilmje. Ennek „főszereplője” Jeff Liu elnök- vezérigazgató, aki a napokban a Széchenyi István Egyetemre látogatott, ahol az intézmény fejlődésével ismerkedett, valamint a lehetséges kapcsolódási pontokról tájékozódott.

A találkozón dr. Lukács Eszter nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettes kiemelte: az egyetem Győrön kívül Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is jelen van, így térségi hatása az egész Észak-Dunántúlra kiterjed. Hozzátette: számos képzés és kutatás a járműiparhoz kapcsolódik. A fontos adatok között említette, hogy a 14 ezer hallgató ma már a világ hetven országából érkezik, az angol nyelvű képzések száma pedig eléri a negyvenet. Az egyetem szerepel a két legnagyobb nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet, a QS és a Times Higher Education ranglistáján. Az intézmény szorosan kapcsolódik a gazdasághoz: összesen háromezer vállalattal működik együtt, amelyek közül az első számú partnernek az Audi számít.

„EGYETEMÜNK EDDIG IS SZOROS KAPCSOLATOT ÁPOLT KÍNÁVAL, A JIAXING EGYETEMMEL PÉLDÁUL ELŐKÉSZÍTETTÜNK EGY KETTŐS ÉPÍTŐMÉRNÖKI KÉPZÉST. EZÉRT IS FONTOS SZÁMUNKRA A SEMCORPPAL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS. A VÁLLALAT A JÖVŐBEN MAGYAR ÉS NEMZETKÖZI HALLGATÓINKNAK IS BIZTOSÍTHAT GYAKORLATI HELYET” – MONDTA DR. LUKÁCS ESZTER.

Az eseményen az egyetem adományozási szerződést kötött Jeff Liuval, amelynek értelmében az általa nyújtott támogatást a kínai hallgatói közösség fejlesztésére fordítja az intézmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.