Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 16. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: mno / MTI

Elérhető az előrefizetős árammérő

Elérhető az előrefizetős árammérő

Mostantól térítés ellenében elérhető minden E.ON ügyfél számára az eddig csak a védendő fogyasztók számára biztosított előrefizetős árammérő – közölte a társaság kedden.

A szerkezet a közlemény szerint egy feltöltőkártyás mobiltelefonhoz hasonlóan működik: az ügyfél – megtervezve a fogyasztását – előre megvásárolja a felhasználni kívánt árammennyiséget, s így elkerülheti a tartozás kialakulását vagy felhalmozását.

Az előrefizetős árammérő különösen albérletek, önkormányzati bérlakások, illetve nyaralók esetében nyújt ideális megoldást a tulajdonosok számára. Így nincs többé számlatartozást felhalmozó bérlő, a szezonálisan vagy időszakosan használt ingatlanok esetében pedig nem okozhat gondot a változó energiafelhasználás az elszámoláskor, hiszen nincs utólag érkező számla.

A feltöltés úgy történik, hogy az ügyfél az új mérő mellé kapott kártyája segítségével megjeleníti mérőjének adatait, és megadja a feltölteni kívánt összeget. A befizetésről egy bizonylatot kap, majd az azon szereplő kódot a mérőbe billentyűzve a feltöltött összeg azonnal aktiválódik.

A fogyasztás alakulása egyszerűen követhető a mérőn. A kijelző kilowattórát mutat és visszafelé számol – tehát mindig a még felhasználható mennyiség látható rajta. Mivel országosan több mint 600 feltöltőpont áll rendelkezésre (ezek kiemelten élelmiszerüzletek és újságárusok), nincs szükség a postán vagy az ügyfélszolgálati irodában történő sorban állásra, a feltöltés a szokásos napi vagy heti bevásárlással együtt intézhető.

Az előrefizetős mérő felszerelését költségtérítés ellenében kérhetik az ügyfélszolgálati irodákban azon E.ON ügyfelek, akik nem tartoznak a szolgáltatónak. A védendő ügyfelek számára az előrefizetős mérő felszerelése továbbra is díjmentes.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.