Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 26. 16:57, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Elfogadták Győr-Moson-Sopron megye költségvetését, elutasították a betelepítési kvótát

Elfogadták Győr-Moson-Sopron megye költségvetését, elutasították a betelepítési kvótát

Elfogadta Győr-Moson-Sopron megye önkormányzatának idei költségvetését pénteken a megyei közgyűlés, az ülésen határozatban utasították el a betelepítési kvótát.

A büdzsé bevételi és kiadási főösszege 390 millió 30 ezer forint.
A rendeletet 13 igen és 7 nem szavazattal fogadták el, ellene négy jobbikos, két MSZP-s és egy DK-s képviselő szavazott.
Szmik Lajos (Jobbik) szerint a költségvetés pontos, ugyanakkor alacsony az összeg, ezért elfogadhatatlannak tartja. Álláspontjával valamennyi ellenzéki önkormányzati képviselő egyetértett.
Németh Zoltán (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke azt mondta, hogy a rendelkezésre álló összeg elég a hivatal működésének fenntartására.
A büdzsé bevételi oldalának 70,4 százaléka, 274 millió 582 ezer forint működési célú, abból a központi költségvetés 261 millió 200 ezer forintot ad. Az előző évi maradvány 115 millió 448 ezer forint, amelyből 51 millió 652 ezer forintot működési, 53 millió 348 ezer forintot felhalmozási célra használnak fel, emellett 5 millió forint általános tartalékot képeznek.

Az előterjesztés szerint a költségvetés a családok helyzetének javítására, munkahelyteremtésre, rászorulók támogatására, életpályaprogramokra, bérrendezésekre, európai uniós programokra, adó- és járulékpolitikai célkitűzésekre fókuszál a területfejlesztés tükrében.

A képviselők az ülésen határozatban utasították el az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvótát.
A 17 igen szavazattal elfogadott határozat szerint a betelepítési kvóta jogtalan és értelmetlen, növeli a terrorveszély és a bűncselekmények kockázatát, veszélyezteti Magyarország kultúráját és a magyar állampolgárok mindennapi biztonságát, emellett vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerre.
A közgyűlés arra kérte a kormányt a határozat elfogadásával, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar állampolgárokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.