Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2018. Február 09. 07:20, péntek | Helyi

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Életének 69. évében 2018. február 7-én hosszan tartó betegeskedés után, a szentségekkel megerősítve elhunyt Simon József pápóci prépost, székesegyházi kanonok, nyugalmazott teológiai tanár.

A gyászhírt Veres András győri megyéspüspök az Egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatta.

A székesegyházi kanonok Vas megyei Bő községben született 1924. szeptember 24-én. 1949. április 24-én szentelték pappá Győrött. Mélységes hit, kristálytiszta és széleskörű teológiai műveltség, megtörhetetlen egyházhűség és fáradhatatlan munkabírás jellemezte. Ezen isteni adományokra szüksége is volt, mert papi munkájának legnagyobb részét a vallásüldöző diktatúra idején végezte. Ezt híven tükrözi munkahelyeinek sora.

Veretes papi egyéniségének jellemzőit hosszú élete folyamán mindvégig megőrizte. Valódi elkötelezettséggel, odaadással dolgozott kis faluban, mint a Győri Hittudományi Főiskola katedráján vagy a Püspöki Bíróságon. A hívő közösség a mély hittől átjárt, élettapasztalatokkal színezett szentbeszédeiért, a papságra készülő fiatalok kikristályosodott és világosan átadott teológiai tudásáért voltak hálásak iránta.

Gazdag lelkipásztori életének főbb állomáshelyei: Fertőszentmiklós, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet, Magyaróvár, Kapuvár, Hövej, Beled, Koroncó, majd Csepreg és a győr-nádorvárosi Szent Kamillus Plébánia voltak.

A Székeskáptalan tagjaként élete utolsó szakaszáig aktív lelkipásztori munkát végzett.

Temetése 2018. február 12-én, a 11 órakor bemutatott szentmise után lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kanonoki kriptájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.

2021. Április 12. 16:08, hétfő | Külföld

Izraelben kialakulhatott a közösségi immunitás

Izraelben kialaIzraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.kulhatott a közösségi immunitás

2021. Április 12. 15:07, hétfő | Belföld

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).