Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2018. Február 09. 07:20, péntek | Helyi

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Életének 69. évében 2018. február 7-én hosszan tartó betegeskedés után, a szentségekkel megerősítve elhunyt Simon József pápóci prépost, székesegyházi kanonok, nyugalmazott teológiai tanár.

A gyászhírt Veres András győri megyéspüspök az Egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatta.

A székesegyházi kanonok Vas megyei Bő községben született 1924. szeptember 24-én. 1949. április 24-én szentelték pappá Győrött. Mélységes hit, kristálytiszta és széleskörű teológiai műveltség, megtörhetetlen egyházhűség és fáradhatatlan munkabírás jellemezte. Ezen isteni adományokra szüksége is volt, mert papi munkájának legnagyobb részét a vallásüldöző diktatúra idején végezte. Ezt híven tükrözi munkahelyeinek sora.

Veretes papi egyéniségének jellemzőit hosszú élete folyamán mindvégig megőrizte. Valódi elkötelezettséggel, odaadással dolgozott kis faluban, mint a Győri Hittudományi Főiskola katedráján vagy a Püspöki Bíróságon. A hívő közösség a mély hittől átjárt, élettapasztalatokkal színezett szentbeszédeiért, a papságra készülő fiatalok kikristályosodott és világosan átadott teológiai tudásáért voltak hálásak iránta.

Gazdag lelkipásztori életének főbb állomáshelyei: Fertőszentmiklós, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet, Magyaróvár, Kapuvár, Hövej, Beled, Koroncó, majd Csepreg és a győr-nádorvárosi Szent Kamillus Plébánia voltak.

A Székeskáptalan tagjaként élete utolsó szakaszáig aktív lelkipásztori munkát végzett.

Temetése 2018. február 12-én, a 11 órakor bemutatott szentmise után lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kanonoki kriptájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 12. 08:21, kedd | Helyi

Valaki hamisra cserélte a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum éremgyűjteményt

Hónapokig hamis gyűjteményt állíthatott ki az egyik győri múzeum, a tárlat eredetei darabjait ugyanis kilopták az épületből, tudta meg az Index.

2019. November 12. 07:25, kedd | Helyi

Faültetés a szemléletváltás jegyében

A 10 Millió Fa civil közösség faültetési akciót hirdetett november 9-re, amelyet az élet napjának nevezett el.

2019. November 11. 06:27, hétfő | Helyi

Artem Pozdeev érdemelte ki az Audi Hungaria táncművészeti díját

Az Anna Karenina táncdráma szombati premier előadása után folytatódott a díjeső a Győri Balettnél.

2019. November 10. 01:20, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp november 11-től