Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2018. Február 09. 07:20, péntek | Helyi

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Életének 69. évében 2018. február 7-én hosszan tartó betegeskedés után, a szentségekkel megerősítve elhunyt Simon József pápóci prépost, székesegyházi kanonok, nyugalmazott teológiai tanár.

A gyászhírt Veres András győri megyéspüspök az Egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatta.

A székesegyházi kanonok Vas megyei Bő községben született 1924. szeptember 24-én. 1949. április 24-én szentelték pappá Győrött. Mélységes hit, kristálytiszta és széleskörű teológiai műveltség, megtörhetetlen egyházhűség és fáradhatatlan munkabírás jellemezte. Ezen isteni adományokra szüksége is volt, mert papi munkájának legnagyobb részét a vallásüldöző diktatúra idején végezte. Ezt híven tükrözi munkahelyeinek sora.

Veretes papi egyéniségének jellemzőit hosszú élete folyamán mindvégig megőrizte. Valódi elkötelezettséggel, odaadással dolgozott kis faluban, mint a Győri Hittudományi Főiskola katedráján vagy a Püspöki Bíróságon. A hívő közösség a mély hittől átjárt, élettapasztalatokkal színezett szentbeszédeiért, a papságra készülő fiatalok kikristályosodott és világosan átadott teológiai tudásáért voltak hálásak iránta.

Gazdag lelkipásztori életének főbb állomáshelyei: Fertőszentmiklós, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet, Magyaróvár, Kapuvár, Hövej, Beled, Koroncó, majd Csepreg és a győr-nádorvárosi Szent Kamillus Plébánia voltak.

A Székeskáptalan tagjaként élete utolsó szakaszáig aktív lelkipásztori munkát végzett.

Temetése 2018. február 12-én, a 11 órakor bemutatott szentmise után lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kanonoki kriptájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.

2020. Január 20. 20:49, hétfő | Helyi

Betöltötte énekhangjával a Kisalföld szerkesztőségét is Bede-Fazekas Csaba

Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas, Érdemes-, Kiváló Művész, operaénekes, Győr díszpolgára, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja volt Werner Krisztina vendége a sajtószékházban.