Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 02. 13:03, hétfő | Bulvár

Elhunyt Zana József, Ganxsta Zolee édesapja

Elhunyt Zana József, Ganxsta Zolee édesapja

Hosszan tartó betegség után, hétfőn hajnali fél 5-kor hunyta le örökre a szemét a 81 éves Zana József színművész a Honvéd Kórházban, ahol az utolsó hetét töltötte.

Halálhírét lánya, Zita erősítette meg az acnews-nak.

Többször volt kórházban az elmúlt hónapoban

Zana József tavaly júniusban leesett a Dózsa György úti metrómegálló mozgólépcsőjén, 2019 júliusában pedig rohammentő vitte kórházba, mert egy baráti társaságban nagyon szédülni kezdett. Kiderült, agyérgörcse volt. Decemberben az otthonában lett rosszul, akkor is nagyon szédült: a konyhában szeretett volna inni egy pohár vizet, de elesett és beverte a fejét.

Lánya azt mesélte az acnews-nak, hogy a színész egy ideje nagyon rosszul volt, ezért ő néhány hónappal ezelőtt hazaköltözött, hogy mellette lehessen. Apja pár hete meg is változott, már nem viccelődött.

"Nemrég ismét rosszabbul lett, bevizesedtek a szervei. Az utolsó hetét a Honvéd Kórházban töltötte, és ma hajnalban mindkét veséje leállt. Fél 5-kor ment el. Természetesen értesítettem az édesanyámat, és a család többi tagját. A testvérem, Zoli borzasztóan fogadta, hiszen ő is nagyon szerette az édesapját. A búcsúztatóról még egyelőre nem tudok beszélni, friss ez az egész, nehéz ilyenkor bármit is mondani."

Zana József kezdetben a Rózsahegyi Kálmán színiiskolában tanult, majd 1959 és 1962 között a Vígszínház színpadán is megfordult. Később a Music Comedy Színházban is fellépett, de a Faluszínház, illetve több társulatban is játszott. A színjátszás mellett rendezett is is a '90-es évektől kezdve, illetve önálló show-műsorokat is csinált. Tizenöt éven át nem lépett fel színpadon, egészen 2016-ig, amikor Kriszt László, a Kazán István kamaraszínház vezetője meg nem hívta egy musical-estre.

Forrás: origo.hu; femina.hu

Kép: nlc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára