Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 20. 14:58, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr/GÁ

Elkészült az összes parkolóhely felfestése és egy új zebra is a Szabolcska utcában

Elkészült az összes parkolóhely felfestése és egy új zebra is a Szabolcska utcában

Adyváros és Jancsifalu egy részét érintő területen elkészült az összes parkolóhely felfestése és egy új zebra is felfestésre került.

Nagy szükség volt már erre, mivel sok helyen 20-30 éve egyáltalán nem volt ilyen jellegű munka, s a lakóktól is sok ilyen jellegű kérés érkezett. Nagyon gyakori volt a több parkolóhely egy autóval történő elfoglalása, illetve a beláthatóságot is akadályozó autók szabálytalan parkolása a kereszteződéseknél, így most ezekre remélhetőleg kevesebbet kell majd számítani, hogy egyértelműen ki lettek jelölve a szabályos parkolók és a tiltott megállások-várakozások.



Arra is külön odafigyeltek, hogy a lehetőség szerint minél több helyen felfestéssel kijelöljék a hulladékgyűjtők helyét, illetve a mozgássérült parkolókat nagyméretű jelekkel látták el.

Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy egy új zebra is elkészült a Szabolcska utcában, amire nagy igény volt, mivel a hosszú utcában csak az elején és a végén volt kijelölt gyalogátkelőhely. Az utcában a tavaly megújúlt közvilágítás is már nagyban javította a közlekedés biztonságát, illetve elhelyeztek sebességkorlátozó feliratokat is az úttestre, továbbá az iskolák előtt nagyméretű fényvisszaverő táblákat is a gyalogos veszélyre felhívva a figyelmet.

Ezekben az utcákban és szakaszokon valósult meg a fejlesztés - kivéve, ahol nem volt lehetséges a felfestés, illetve útépítés miatt később fog megvalósulni - mely a képviselő körzetébe tartozik: Bán Aladár u., Földes Gábor u.1-25 és 2-8., Ifjúság körút, Ipar u. 84-végig, Kodály Zoltán u. 34-44.és 2/a-c-d., Szabolcska Mihály u., Szigethy Attila út 75-től végig, Tihanyi Árpád út 83-87.

A képviselő elmondta, szükség esetén ahol még kell, elvégzik a felfestéseket és bízik benne, hogy ezentúl kevesebb szabálytalan parkolás lesz. Emellett tavaly is már bővítették a parkolóhelyek számát a Szigethy 97-107.tömbnél, illetve a Körkemence utcában is, de idén is terveznek további bővítéseket is, hogy minél komfortosabbá tegyék a parkolást.

További képek (Fotók: Radnóti Ákos):

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.