Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2023. November 12. 09:16, vasárnap | Helyi

Elkezdődött a Szent Márton Járóbeteg Központ fejlesztése Pannonhalmán

Elkezdődött a Szent Márton Járóbeteg Központ fejlesztése Pannonhalmán

Sikeres pályázattal 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a járóbeteg központ fejlesztésére a Pannonhalmi Járóbeteg Központ.

A projekt megvalósítása megkezdődött, indulnak a kivitelezési munkálatok. A cél az egészségügyi alapellátás és az egészségügyi járóbeteg szakellátás fejlesztése, valamint az ellátás színvonalának emelése a Szent Márton Járóbeteg Központban Pannonhalmán.

A Szent Márton Járóbeteg Központ a térség elsődleges egészségügyi intézménye, mely a szakellátási tevékenység mellett helyet ad Pannonhalma város alapellátásainak is. A 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével kiépül az intézmény napelem-hálózata, gazdaságosabbá téve a napi szintű működést. Az eddigi manuális működtetésű bejárati ajtók helyett új, érintésmentes, automata bejárat készül, valamint fedett kerékpártároló is épül az udvaron.

A támogatás segítségével az intézmény orvosi és informatikai eszközparkja megújul, többek között új ultrahang berendezéseket és egy mennyezeti röntgenkészüléket is beszereznek. A fejlesztés eredményeként emelkedik a Szent Márton Járóbeteg Központ szolgáltatási színvonala, a beruházással az intézmény az elkövetkező években is a legmodernebb technikai háttérrel tud dolgozni a térségi betegellátás érdekében. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:12, szerda | Helyi

Jó figyelmeztetés ez a tűzeset: figyelték, mégis továbbterjedtek a lángok

Kerti hulladékot égettek a minap Dunaszegen, a Hunyadi János utcában. A tűz továbbterjedt és mintegy kétszáz négyzetméteren pusztított annak ellenére, hogy felügyelték.

2024. Június 12. 08:14, szerda | Helyi

Kopasz Bálint kiharcolta az olimpiai részvételt, nagy fölénnyel nyert a válogatón

A kajak egyes 1000 méteres döntőjét megnyerve megváltotta a párizsi indulás jogát a szegedi válogatón Kopasz Bálint, a Győri Graboplast VSE versenyzője.

2024. Június 12. 07:13, szerda | Helyi

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győr városi közlekedésében mutatkozik be a Kravtex-Kühne Csoport első, 100 százalékban ban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

2024. Június 11. 09:13, kedd | Helyi

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.