Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Február 15. 12:33, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ellentmondó vallomások a fia megölésének megkísérlésével vádolt nő perében

Ellentmondó vallomások a fia megölésének megkísérlésével vádolt nő perében

Gyökeresen ellentmondó vallomások hangzottak el Győrben annak a nőnek a perében, aki a vád szerint 2007-ben, öngyilkossági kísérlete során a kisfiát is magával akarta rántani a halálba egy általa előidézett karambolban.

Az asszony büntetőpere most harmadszor kezdődött el. Korábban kétszer már felmentette az elsőfokú bíróság, de a Győri Ítélőtábla mindannyiszor hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárást rendelt el.
A nő a tárgyalás kezdetén kijelentette: vallomást nem tesz, kérdésekre nem válaszol, így korábbi közléseit ütköztették a tanúk vallomásaival.
Volt férje például elismerte ugyan, hogy veszekedtek, de cáfolta, hogy bántalmazta volna a nőt vagy a válás utánra közös házukból részt kért volna magának, és az sem felel meg a valóságnak, hogy öngyilkosság elkövetésére biztatta volna őt.
A vádlott azon - először az eset után öt hónappal tett - kijelentését, hogy letett öngyilkossági szándékáról, apósa és anyósa cáfolta. Ők arról beszéltek, hogy amikor a fejre állt kocsi mellett kérdezték a nőt, mi történt vele és a négy és fél éves kisfiúval, az asszony azt felelte, "meg akartunk halni". Elmondásuk szerint a gyerek később arról számolt be, hogy az ütközés előtt anyja azt mondta, "mindjárt mindennek vége, mindjárt minden megoldódik".
Az elsőfokú eljárás során mindkétszer arra az álláspontra helyezkedett a bíróság, hogy ha a nő azzal a szándékkal hajtott is Győr közeléből a Bakonyba, hogy ott halálos balesetet idéz elő, kioltva maga és gyermeke életét, később letett erről a szándékáról, hazafelé tartva pedig egyszerű közlekedési balesetet szenvedett.
A Győri Ítélőtábla tavaly novemberi, második hatályon kívül helyező végzése szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságot - mert felmentő határozatában indoklási kötelezettségének részben nem tett eleget - új eljárásra utasította. A másodfokú bíróság annak vizsgálatát is hiányolta, hogy miért térnek el egymástól gyökeresen az asszony öngyilkossági szándékával kapcsolatban 2008 februárja előtt és után tett kijelentései, például arról, hogy meg akarta-e ölni az autóban - gyerekülésben, bekötve - vele utazó gyermekét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.

2024. Április 17. 08:14, szerda | Helyi

Megnyerte az Andersen Ligát az Uni-Győr ETO HC

Története során először nyerte meg az Andersen Ligát az Uni Győri ETO HC jégkorong csapata.

2024. Április 17. 07:16, szerda | Helyi

Akár 50 ezer forintot is nyerhetnek az ügyesen rajzoló gyerekek

A természethűség nem elvárás, légy kreatív! – pályázatot hirdet a Szépművészeti Múzeum.

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.